Paljud Soome sõdurid kutsutakse suvel täiendõppustele koos rahvusvaheliste partneritega

Soome kaitseväel tuleb väljaõppetegevuse osas aktiivne suvi, sest õppused avatakse laiemalt rahvusvahelistele osalejatele. Rahvusvahelise koolitus- ja väljaõppetegevuse osas taastub koroona-eelne tase.

Tänavune kaitseväe rahvusvaheline koolitus- ja väljaõppekava täienes mais kahekümne uue või muudetud õppuse või õppuse raamistikuga.

Suvine väljaõppehooaeg on muidu olnud tavaliselt rahulik seoses ajateenijate vahetumisega. Nüüd aga õppuste kava täiendatakse ja selles arvestatakse õppustel senisest ulatuslikuma rahvusvahelise ühilduvuse testimise ja arendamisega. Suurem osa täiendõppustest viiakse läbi koos Rootsi, USA ja Ühendkuningriigiga. Seda täiendavad väljaõpe ja õppused Saksamaal, Prantsusmaal, Norras ning NATO ja JEF-i raames.

Rahvusvaheline väljaõppe-alane koostöö on aasta esimese poole jooksul tihendatud. Partneritele on avatud uued õppused ja neid planeeritakse kõigis kaitseharudes. Huvi koostöö vastu kaitseväega on näidanud, et meil on võtmepartneritega juba head suhted, ütleb peastaabi väljaõppejuht kolonel Kari Pietiläinen.

Õppused toimuvad üle terve Soome

Soome maavägi korraldab suvel Lõuna-, Edela- ja Põhja-Soome piirkondades mitu nädalat kestvaid väljaõppeüritusi, kus väed koos tulistavad ja treenivad. Õppuste eesmärk on arendada maavägede koosvõimet ja tegutsemismeetodeid rahvusvaheliste vägedega.

Alates maikuust on merevägi korraldanud mitmeid õppusi, sealhulgas mereliikluse kaitse, olukorrast ülevaate saamine ja selle jagamine, aga ka lahinguülesannete täitmine ja tule kasutamine. Õppused jätkuvad aktiivsena ka suvel.

Õhuvägi korraldab suvel Soomes mitmeid rahvusvahelisi väljaõppeüritusi, mis aitavad kaasa Soome riigikaitse arengule ja näitavad partnerite toetust Soomele. Üheks prioriteediks on JEF-i koostöö Briti kuninglike õhujõududega, mille eesmärk on arendada riigi õhujõudude koostöövõimet. Lisaks jätkab õhuvägi piiriülest väljaõppekoostööd põhjas ning teeb lende Läänemere piirkonnas Rootsi õhuväe ja Balti riikide õhuseire eest vastutavate NATO lennuüksustega.

Kaitseväe logistikaosakond vastutab võõrvägede osalemisega seotud vastuvõtva riigi toetuse eest Soome territooriumil. Vastuvõtva riigi toetus hõlmab, kuid mitte ainult, kutsutud osapoole toetusvajaduste väljaselgitamist, transpordi planeerimist, vägede ja materjalide vastuvõtmist, kohaloleku toetust, lahkumise korraldamist ja järelmeetmeid.

Täpsemat infot õppuste kohta annab kaitsevägi nende toimumise ajal.

Kommentaarid
(Külastatud 109 korda, 1 külastust täna)