Soome peaminister oma lapsepõlvest vikerkaareperes: Me elasime ikka väga vaeselt

Soome peaminister Sanna Marin ütles intervjuus, et ta ei saa aru, miks tema kohta öeldakse, et ta kasvas üles keskklassi perekonnas. Ta täpsustas, et tema pere elas ikka väga vaeselt, seda Soome mõistes.

Marin ütles Maria Veitola „Ööküla”-saates, et ta ei saa aru, miks inimestel on raske seda tunnistada, et ta elas väga vaeselt. Ta kuuleb pidevalt, et on pärit keskklassi perest.

Marin ütles, et tema vikerkaarepere elas küll eramajade piirkonnas Pirkkalas, aga tegemist oli valla üürimaja – ridaelamuga. Marin on üles kasvanud 1990ndate aastate suure majanduskriisi ehk lama ajal. Samas tunnistab marin, et rahal polnud siis sellist tähendust kui nüüd, elu oli tookord lihtsam, vahendab MTV.

Tulevase peaministri vanemad olid ema ja ema naissõber. Marini sõnul tookord sellistest peredest vaikiti. Seetõttu polnud Marinil oma perega seoses ka mingeid probleeme – sellest lihtsalt ei räägitud. Alles hiljem on välja tulnud, et Pirkkalas oli veel selliseid peresid, aga nad polnud üksteisest teadlikud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,294 korda, 1 külastust täna)