Eestis ja Soomes moodustati Euroopa esimene rahvusvaheline puhkealade võrgustik

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Soome Metsähallituse juhid allkirjastasid koostöölepingu, mille põhjal moodustati Euroopa esimene ühiste puhkealade võrgustik, millega soovitakse nii Eestis kui Soomes elavdada matkamist, populariseerida looduses liikumist ja puhkealadel põhinevat turismi.

Uude võrgustikku kuulub kummastki riigist neli populaarset ja pika ajalooga puhkeala: Aegviidu-Kõrvemaa, Kiidjärve-Kooraste, Nõva ja Räpina-Värska Eestis ning Ruunaa, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Evo Soomes.

Eesti ja Soome puhkealad on küllaltki sarnased – seal saab viibida looduses, mitmel moel puhata ja rännata ning tegeleda metsanduse, jahipidamise ja kalapüügiga. Kõigil objektidel pakutakse laia valikut puhketeenuseid tähistatud matkaradade, lõkkeplatside ja käimlatega. Kõik võrgustikku valitud kohad on kauni loodusega, külastajate seas armastatud paigad. Näiteks Nõval on võimsad ja pilkupüüdvad düünid ning imelised liivased mererannad ning Soomes Oulujärvis kaunid palumetsad ja liivarannad looduses liikumiseks.

„Loodusturism on koroonapandeemia ajal õitsele puhkenud ja pärast pandeemiat saab lähiturismist kindlasti kaugturismile hea alternatiiv,“ lausub Metsähallituse peadirektor Juha S. Niemelä. „Soome puhkealad on valmis vastu võtma eestlasi, kes väärtustavad ennekõike võimalust kalastada ja küttida. Koostöös eestlastega on eesmärk suurendada kestlikku lähiturismi ka digivahendite abil, parandada puhkealade tuntust ja seeläbi puhkealadel osutatavate teenuste eest vastutavate ettevõtjate tegutsemiseeldusi ning alade positiivset majandusmõju,“ võtab Niemelä asja kokku.

Info koostööprojektis osalevate puhkealade kohta on leitav aadressidelt www.loodusegakoos.ee ja www.metsa.fi/retkeilyalueverksto.

Kommentaarid
(Külastatud 577 korda, 1 külastust täna)