Soome täitis esimesena koroonaravimite uuringu teise faasi nõuded

Soome osaleb koos enam kui 50 riigiga Maailma terviseorganisatsiooni WHO juhitud Solidarity projektis, mille eesmärk on välja töötada tõhus koroonaravim. Soome täitis esimese riigina ravimite uuringu teise faasi nõuded.

WHO korraldab katsed kolme perspektiivse ravimiga, mis peaks vähendama rasket koroonahaigust põdevate inimeste suremust. Soomest osaleb uuringus 14 haiglat ja Soome poolt juhib Solidarity projekti Helsingi ülikooli professor Kari Tikkinen, vahendab Iltalehti.

Solidarity projektis on üle maailma osalenud juba ligi 14 000 patsienti. Teises faasis katsetatakse kolme perspektiivset ravimit: imatiniib (vähiravim), infliksimaab (autoimmuunhaiguste nagu Crohn’i tõve ja reumatoidartriidi ravim) ja artesunaat (malaariaravim). Neid ravimeid on seni kasutatud muude haiguste ravimiseks.

Koroona on seni kiiresti arendanud vaktsiinide, diagnostika ja digitaalsete lahenduste arendust, aga ravimite väljatöötamine on maha jäänud, ütles sotsiaal- ja terviseminister Hanna Sarkkinen. Ta lisas, et hea on see, et Soomes osaleb ravimite uuringus.

Solidarity projekti käigus on uuritud juba nelja ravimit: remdesiviir, hüdroksüklorokviin, lopinaviir ja interferoon, aga neil oli kas vähene või olematu mõju haiglapatsientidele.

Suomi hyväksytty merkittävän koronalääketutkimuksen toiseen vaiheeseen – täytti vaatimukset ensimmäisenä

Suomi on ensimmäinen maa, joka on täyttänyt WHO:n vaatimukset mukaan pääsylle. Suomi on ollut mukana Maailman terveysjärjestö WHO:n Solidarity-tutkimuksessa, jossa on etsitty lääkitystä koronapotilaiden toipumisen helpottamiseksi. Lääketutkimuksen toinen kierros on nyt alkamassa. Toisessa vaiheessa on mukana yli 50 maata. Suomi on ensimmäinen maa, joka on täyttänyt WHO:n vaatimukset mukaan pääsylle ja rekrytoinut potilaita tutkimukseen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,253 korda, 1 külastust täna)