KUUM: Soome president otsustas saata väed Afganistani

Soome president Sauli Niinistö otsustas täna reedel, 20. augustil sõjaväelaste lähetamise Kabuli lennuväljale, et kindlustada Soome abimeeskonna evakuatsioonimissioon.

Otsusele eelnes parlamendi täiskogu istungjärgul aruande läbivaatamine, mis tehti ära ühe päevaga. Aruanne esitati parlamendile neljapäeval, 19. augustil. Otsus vägede lähetamise kohta on vastu võetud vastavalt rahvusvahelise abi andmise ja taotlemise seadusele. See on esimene kord, kui seda seadust rakendatakse.

Väeüksus on valmis lahkuma, et abimeeskonda toetada kohe pärast vastava otsuse tegemist. Saadetav üksus koosneb kogemuste poolest parimatest võitlejatest. Üksust juhitakse operatsiooni ajal Soomest. Väeüksus tegutseb ainult Kabuli lennuväljal ja selle vahetus läheduses.

Kommentaarid
(Külastatud 945 korda, 1 külastust täna)