Helsingis sõitis merre universaalkerega auto – väikeste lastega pere pääses tänu pealtnägijate kiirele tegutsemisele

Neljapäeval oli Helsingi kesklinnas Kauppatoril erakordne juhtum, kus auto sõitis sadamakai pealt merre. Juhtumit pealt näinud politseipatrull sõitis kohe sündmuskohale.

Vette hulpima jäänud auto akendest oli näha, et seal sees olid täiskasvanud ja väiksed lapsed. Üks politseinikest viskas seljast vöö, vesti ja üleriided ning sööstis vette. Vees olid juba kaks inimest, kes olid samuti appi tõtanud, vahendab Yle.

Autos olid kaks täiskasvanut ja neli last, kellest kaks olid alglklassiealised, üks teismeline ja üks täiskasvanu.

Kui kõik olid autost välja saanud, siis hoolitseti selle eest, et nad vee alla ei vajuks. Seal olid väiksed lapsed ja polnud teada, kuidas nad ujuda oskavad.

Kohale sõitis prügieemalduslaev Roska-Roope, kust visati päästerõngas. Koos pereemaga oli vees taksikoer. Nii koer kui naine aidati laeva peale. Laeva peale aidati ka teised pere liikmed.

Keegi kehavigastusi ei saanud, aga autos olnud olid šokis. Pole teada, miks auto merre sõitis. Sellised juhtumid on Soomes väga harukordsed. Piirivalve sukeldujad otsisid veel merepõhja õnnetuse kohal läbi. Asja kohta on algatatud kriminaalasi, politsei uurib sündmuste käiku.

Auto putosi mereen perhe kyydissään Helsingin Kauppatorilla – ohi kulkenut poliisi kertoo, miten syöksyi veteen: “Siellä oli pieniä lapsia”

Tila-auto ajoi mereen Helsingin Eteläsatamassa Kauppatorin läheisyydessä torstai-iltana kyydissään kuusi henkilöä. He pelastuivat välittömästi mereen hypänneiden siviilien ja poliisin ansiosta. Vanhempi konstaapeli Teemu Heikkilä Helsingin poliisilaitokselta oli torstai-iltana partioimassa kollegansa kanssa tavalliseen tapaan, kun hän huomasi valkoisen tila-auton molskahtavan mereen Vanhan kauppahallin takana. Poliisipartio ajoi nopeasti Vironaltaaksi sanotun merialueen viereen.

Kommentaarid
(Külastatud 775 korda, 1 külastust täna)