Soomes paljastus karm kuriteokahtlus: mehel võis olla ligi 200 lapsest ohvrit

Sise-Soome politseijaoskond uurib ulatuslikku seksuaalkuritegude kogumit, kus 20-aastast Kesk-Soome meest kahtlustatakse sotsiaalmeedias kümnete laste seksuaalses ärakasutamises.

Kuriteod on toime pandud algklasside laste peal ja noorimad on 8-aastased. Praegu on vanim teadaolev kannatanu 13-aastane. Kannatanuid on kokku tuvastatud 53, aga politsei andmetel võib neid olla 200, vahendab Iltalehti.

Kõik praegu teadaolevad kannatanud elavad Soomes. Kannatanuid on üle terve Soome. Meest kahtlustatakse selles, et ta esines sotsiaalmeedias algklasside õpilasena ja lasi lastel endale saata videoid, kus lapsed esinesid seksuaalselt või tegid enda peal seksuaalseid tegusid.

Mees salvestas videod endale ja need leiti mehe kodust salvestusseadmetelt läbiotsimise käigus. Videoid oli kokku ligi 2000.

Praegu pole teada, et mees oleks suhelnud lastega väljaspool Soomet. Suheldi soome keeles. Osade kannatanute peredega on võetud juba ühendust, aga kõiki pole veel kätte saadud. Politsei jätkab kannatanute isikute tuvastamist.

Tegemist on raske tööga. Mõnede videote puhul on näha lapse nägu ja kasutajaprofiil, mõnede puhul mitte.

Kahtlusalune mees on vangistatud alates aprillikuust. Teda kahtlustatakse praegu 7 seksuaalkuriteos ja tema vangistamist taotletakse veel 25 lapse raske seksuaalse ärakasutamise juhtumi, 26 lapse seksuaalse ärakasutamise juhtumi, 52 seksuaalselt siivutu pildi levitamise ja 52 last kujutava seksuaalselt siivutu pildi omamise eest.

Asi hakkas hargnema pärast seda, kui ühe 9-aastase lapse vanem oli leidnud lapse telefonist vestluse, kus lapsed arutasid kahtlusaluse teemat. Laps oli pärast seda rääkinud vanematele, et kahtlusalune palus temalt pilti, kus laps on ilma särgita.

Seni pole politseile selle kahtlusalusega seoses ühtegi muud teadet tulnud. Politsei peab väga murettekitavaks, et nii suure kogumiga seoses tuli vaid üks teade.

Suomessa paljastui karmea rikosepäily: miehen uhreina voi olla jopa 200 lasta

Epäilty keskisuomalainen mies on ollut vangittuna huhtikuusta. Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii laajaa seksuaalirikoskokonaisuutta, jossa 20-vuotiaan keskisuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen sosiaalisessa mediassa kymmeniin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet alakouluikäisiin lapsiin, ja nuorimmat heistä ovat olleet 8-vuotiaita. Toistaiseksi vanhin tiedossa oleva uhri on 13-vuotias. Tällä hetkellä uhreja on tunnistettu yhteensä 53, mutta poliisi epäilee heitä olevan jopa 200.

Kommentaarid
(Külastatud 496 korda, 1 külastust täna)