Soomes on oodata hirmsat kuumust – lausa 35 kraadi

Soomes on lähipäevil oodata erakordselt suurt kuumust, sooja võib tulla 35 kraadi. Seni on selle suve kõrgeim temperatuur mõõdetud Lapimaal Utsjoki vallas ja see oli 33,6 kraadi. Nüüd aga on kõige soojem Soome lõuna- ja kaguosas. Nurmijärvis mõõdeti täna laupäeval ligi 33 kraadi sooja.

Homme pühapäeval on ilm veel kuumem. Sooja on Soome lõuna- ja keskosas üle 30 kraadi. Kõige kuumem on aga ilm järgmisel nädalal. Musta mere kaudu liigub praegu Euroopa põhjaossa väga sooja ja kuiva õhku, vahendab MTV.

Kolmapäeval on oodata 33 kraadi, neljapäeval 34-35 kraadi sooja. Sellest võib tulla käesoleva suve rekord.

Soome põhjaosas on ilm jahedam ja järgmise nädala lõpus Soome põhjaosas enam temperatuur üle 25 kraadi ei tõuse. Soome lõunaosas on oodata äikest ja äikse ajal on ilm jahedam.

Järgmise nädala lõpus aga võib õhutemperatuur tulla praegusega võrreldes 10 kraadi allapoole.

Kommentaarid
(Külastatud 2,213 korda, 1 külastust täna)