Soome ametkond: need laste magamisalused võivad olla eluohtlikud

Soome ohutus- ja kemikaaliamet Tukes tunnistas ohtlikeks kaks laste magamisalust. Neid ei tohiks kasutada laste lämbumisohu tõttu.

Ühte neist on müüdud Hobby Halli veebipoes, Hobby Hall on toote müügilt eemaldanud. Ohtlikkuse põhjus on asjaolu, et toote küljel oleval tõmblukul puudub lukustusmehhanism ning kui laps pääseb lukku tõmbama, siis tuleb täide seest välja. Täitematerjal võib lapse hingamisteedesse sattudes põhjustada põletiku või lämbumise. Tootega kaasas olnud juhised on vaid poola keeles, vahendab MTV.

Teine sarnane toode on olnud müügil Ebay veebipoes. Ebay puhul pole Soome ametkonnal võimalik sekkuda.

Tukesi info kohaselt on Ebay tootel liiga pikad pingutuspaelad, mistõttu võib laps nende paeltega end kägistada. Tootega polnud kaasas mingit juhendit selle kasutamiseks.

Tukesi info kohaselt tohib sellist magamisalust kasutada vaid siis, kui täiskasvanu on ise ärkvel ja valvab last. Magamisalustel on mitmeid ohtlikke osi, mis võivad põhjustada lämbumist või kägistamist. Beebi võib keerata näo pehmenduse poole või end nööridesse mässida. Sellistel alustel võivad olla küljes väiksed nööbid, mis võivad beebile suhu sattuda.

Lapse voodis ei tohiks olla midagi üleliigset. Samuti ei tohi beebi voodisse panna midagi, mis takistab beebil end keeramast. Kõik need võivad põhjustada lämbumist.

Kommentaarid
(Külastatud 640 korda, 1 külastust täna)