Rootsis sai 9 inimest surma, kui langevarjurite lennuk kukkus alla

Rootsis Örebros sai surma 9 inimest, kui langevarjurite lennuk kukkus alla. Lennukis olid piloot ja 8 langevarjurit.

Lennuk kukkus alla vahetult peale õhkutõusmist Örebro lennuväljalt ja süttis põlema. Häirekeskus sai teate kell 19.23 kohaliku aja järgi, vahendab Aftonbladet.

Õnnetusse sattunud lennuki mark oli DHC2 Turbo Beaver. Õnnetus põhjus pole veel teada. Rootsi juhtivad poliitikud on kirjutanud kaastundeavaldusi. Lähedastele on lennujaamas avatud kriisikeskus. Kriisiabi pakuvad Örebro linnavalitsus ja Rootsi kirik.

Lennuõnnetuse põhjuste uurimist alustas Rootsi õnnetuste uurimiskeskus. Teada on, et Örebro langevarjuselts oli rentinud lennuki Skånest. Sarnane õnnetus oli Rootsis 2019. aastal, mil hukkus samuti 9 inimest.

Örebro asub ligi 200 kilomeetrit Stockholmist lääne pool. Linnas elab 156 000 elanikku ja tegemist on Rootsi suuruselt kuuenda omavalitsusega.

Flygkrasch i Örebro – flera döda

Nio personer har omkommit i en flygkrasch i Örebro. Åtta fallskärmshoppare och en pilot befann sig ombord på planet. Samtliga ombord på det havererade flygplanet har förolyckats, skriver polisen på sin hemsida. En allvarlig flygolycka inträffade vid Örebro flygplats på torsdagskvällen. Totalt nio personer befann sig ombord – åtta fallskärmshoppare och en pilot.

Kommentaarid
(Külastatud 252 korda, 1 külastust täna)