Rootsi politseiniku tapmises kahtlustatakse 17-aastast noorukit

Rootsis Göteborgis kolmapäeval politseiniku surnuks tulistamises kahtlustatuna võeti kinni 17-aastane poiss.

Surma sai 33-aastane politseinik, kes oli väljakutsel Göteborgi Biskopsgårdeni linnaosas. Teda tulistati ootamatult möödasõitvast autost, vahendab Expressen.

Mootorrattaga ringi liikunud politseinikud küsitlesid samal ajal piirkonnas inimesi. Kahtlusalune on varem süüdi mõistetud pussitamises.

Politseinik polnud ilmselt tegelik sihtmärk, kuna 17-aastane oli sihtinud sama isikut, keda oli varem pussitanud. Nii kahtlusalune kui pussitatud isik on konkureerivate kuritegelike grupeeringute liikmed.

Rootsis on politseinike tapmised väga harvad. Alates 1900. aastast on riigis ametikohustuste täitmisel hukkunud vaid 32 politseinikku, neist kolm 2000ndatel aastatel. Eelmisest sellisest juhtumist on möödas 14 aastat. Kõik politseinike tapmiste juhtumid on lahendatud, välja arvatud üks, mis pandi toime 1992. aastal. Kõige enam oli Rootsis politseike tapmise juhtumeid 1960ndatel aastatel.

17-åringens liv – före mordet på polismannen

I november 2019 gick en 15-årig pojke till attack på en spårvagn. Offret överlevde – ynglingen straffades med sluten ungdomsvård. I onsdags misstänks samma gärningsman ha varit ute efter samma offer, som i dag är en utpekad gängmedlem som kopplas till det så kallade Jobenätverket, enligt uppgifter.

Kommentaarid
(Külastatud 409 korda, 1 külastust täna)