16-aastane pussitas Helsingi kesklinnas meest, saadeti 6,5 aastaks vangi

Helsingi kohus mõistis 16-aastase nooruki 6,5 aastaks vangi Helsingi peavaksalis aprillikuus toimunud pussitamise eest.

Nooruk pussitas 24-aastast meest. Sellele eelnes tüli raudteejaamas. Varasemast teineteisele tundmatud mehed leppisid kokku, et lahendavad tüli Kaisaniemenpuisto pargis, vahendab Helsingin Sanomat.

Teel parki võttis pussitaja oma sõbralt taskunoa ja peitis selle taskusse. Enne parki jõudmist võttis purjus 24-aastane mees 16-aastasest mehest kinni ja nad hakkasid kaklema raudteejaama tunnelis. Kaklus kestis vaid mõned sekundid, kui ohver maha kukkus ja pussitaja lahkus sündmuskohalt koos oma sõpradega.

Kaitsja hinnangul polnud tegemist pussitamise, vaid enesekaitsega. Kohus ei pidanud aga hädakaitset usutavaks. Valvekaamera salvestusest tuleb välja, et tegemist polnud pussitamisega enesekaitseks. Noalöök oli sihitud ja tugev. Kannatanul polnud kaasas ühtegi relva.

Lisaks 16-aastasele said karistuse veel kaks alaealist poissi. Mõlemale mõisteti vägivalla eest rahatrahv. Nad olid kannatanu kallal jõudu tarvitanud.

Rikokset | 16-vuotias puukotti miehen Helsingin rautatieasemalla huhtikuussa, tuomittiin yli kuudeksi vuodeksi vankeuteen

Käräjäoikeuden mukaan uhriin kohdistuneet puukon lyönnit eivät olleet vahinkoja vaan määrätietoisia iskuja. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan pojan kuuden ja puolen vuoden vankeus­rangaistukseen Helsingin päärautatieasemalla huhtikuussa tapahtuneesta puukotuksesta. Lue lisää : Poliisi epäilee 16-vuotiasta poikaa Helsingin rautatieaseman puukotuksesta, jossa kuoli nuori aikuinen – Muut kiinniotetut vapautettu Nuori puukotti 24-vuotiasta uhria tilanteessa kylkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)