Soomes võib puruneda senine soojarekord – oodata on 34 kraadi sooja

Soome idaosas Varkauses mõõdeti eile pühapäeval kella 17 ajal 31,1 kraadi sööja. Käesoleva nädala teisipäeval aga võib tulla kuni 34 kraadi sooja, mis tähendab senise soojarekordi purunemist.

Soomes on seni mõõdetud kõige kõrgem temperatuur 85 aastat tagasi Lõuna-Pohjanmaal Ähtäris, mis oli 33,8 kraadi. Selline temperatuur võib Soomes tulla juba täna esmaspäeval, vahendab Iltalehti.

Tegemist on küllalt erakordse asjaga, sest tavaliselt Soomes juunikuus nii soe ei ole. Kuum ilm püsib kuni nädala lõpuni. Nädala lõpus ilm enam nii kuum ei ole. Lõuna- ja kesk-Soomes tuleb 25-30 kraadi.

Käesoleval nädalal on pea iga päev oodata äikest. Jahe merevesi takistab äiksepilvede teket mere ääres Soome lõuna- ja lääneosas. Äike võib suure kuumusega olla eriti võimas. Mida soojem on ilm, seda enam vesi aurustub ja seda rohkem on energiat.

Jaanilaupäev, mis tänavu on Soomes 25. juunil tõotab tulla kuum kuni Ouluni välja. Üle 25 kraadi sooja võib tulla veel peale jaanipäevagi. Jaanipäev tuleb tänavu valdavalt päikseline ja kuiv. Kohati võib sadada äiksevihma.

Kommentaarid
(Külastatud 707 korda, 1 külastust täna)