Soomes on praegu maasikamüügi tippaeg, 5-kilone kast maksab 30-40 eurot

Kuumad ilmad tõid Soomes kaasa maasikate kiire valmimise ja marjad valmivad lühikese aja sees. See tähendab, et poodides ja turgudel on praegu marju väga palju.

Kui möödunud nädalal maksis 5-kilone kast maasikaid Helsingis Hakaniemi turul 45 eurot, siis praegu on hind 35-40 eurot, vahendab Ilta-Sanomat.

Olukord maasikaturul on sarnane eelmise aastaga, mil marjad valmisid samuti lühikese aja jooksul. Seetõttu tasub maasikad kiiresti ära osta, sest järgmisel nädalal ei pruugi neid enam olla.

Praegu on tippaeg Lõuna- ja Edela-Soomes. Järgmisel nädalal on põllud juba tühjad. Seoses kuumade ilmadega on maasikate tippaeg kaks nädalat tavapärasest varajasem. Osa marju jääb tõenäoliselt ka maha, kuna nii kiiresti ei jõuta neid ära korjata.

Maasikate hind on tänavu madalam kui eelmisel aastal samal ajal. Maasikakasvatajate juures saab 5-kilose kasti kätte 25 euroga. Enam odavamaks tõenäoliselt marjad ei lähe. Juuli keskel peaks hind hakkama juba tõusma.

Kouvolan Prisma ruumides müüb maasikaid Herralan Marjatila, 5-kilone kast maksab 35 eurot. Imatra Prisma juures müüb maasikaid La Greta Oy ja kast maksab 29,9 eurot. Turus müüb Länsikeskuse Citymarketi juures maasikaid Rantamarjat ja kast maksab seal 29,9 eurot.

Prismade ja Citymarketite poodides sees on maasikakasti hind samuti 30 euro ringis.

Kommentaarid
(Külastatud 320 korda, 1 külastust täna)