Paanika terviseametnike seas: koroonavaktsiin võib noortel põhjustada tõsise südamekahjustuse

USA terviseametnikud on teatanud suurest hulgast südamekahjustuse juhtumitest noorte meeste hulgas, seda peale teist koroonavaktsiini süsti.

USA-s on teise vaktsiinidoosi saanud noortel inimestel registreeritud kokku 226 müokardiidi (südamelihase põletik)ja perikardiidi (südamepauna põletik) juhtu. Seetõttu kogunevad ametnikud 18. juunil erakorralisele nõupidamisele, vahendab Daily Mail.

Suurbritannias on seni tuvastatud ainult 34 müokardiidi juhtu ja seda pärast Pfizeri koroonavaktsiini saamist. Sarnane juhtude arv on seotud ka AstraZeneca vaktsiiniga, aga Moderna vaktsiiniga seoses on tuvastatud ainult 2 juhtu.

USA ametnike väitel on nii suur juhtude arv ootamatu ning seda põhiliselt teismeliste noormeeste ning noorte meeste hulgas. USA-s on vaktsineerimise järgsete südameprobleemidega 3 inimest intensiivravil, 15 on haiglas ja 41 puhul esinevad haiguse sümptomid. Keskmine vanus on vaktsineerimise järgsete südameprobleemidega patsientidel 24 eluaastat.

Vaatamata südameprobleemidele soovitab USA haiguste kontrollikeskus CDC end lasta vaktsineerida kõigile üle 12-aastastel. Praegu pole veel ära tõestatud otsene seos vaktsineerimise ja südameprobleemide vahel.

Sarnaste südameprobleemide kohta on tulnud infot ka Kanadast ja Iisraelist. Pfizeri vaktsiini kasutamine keelati eile Saksamaal 12-17-aastastel tervetel lastel.

Kommentaarid
(Külastatud 2,651 korda, 1 külastust täna)