Helsingis mõisteti 15-aastane poiss süüdi 14-aastase tüdruku vägistamises

Helsingi kohus mõistis 15-aastase poisi süüdi 14-aastase tüdruku vägistamises, samuti lapse seksuaalses väärkohtlemises.

Juhtum oli 2019. aasta juulikuus Helsingis. Sotsiaalmeedias tüdrukuga tutvunud poiss kutsus ta enda poole koju. Seal hakkas poiss tüdrukul riideid seljast võtma ja tüdruku vastuseisust hoolimata oli temaga kaks korda seksuaalses vahekorras, vahendab MTV.

Kohtu hinnangul oli tegemist vägivallaga. Tüdruk oli kohtu hinnangul vastu, end ei saanud seda ära hoida, kuna poiss oli sportlik ja temast suurem.

Poiss eitas vägistamist ja ütles, et kõik toimus vastastikusel kokkuleppel. Tüdruk oli tema väitel mänginud, et ütles „ei”. Kohus aga sellega ei nõustunud.

Kohtus oli arutusel ka see, et poiss oli ähvardanud avaldada tüdruku alastipildid, mis tüdruk oli talle saatnud. Poiss ja tüdruk olid enne kohtumist saatnud teineteisele sotsiaalmeedia kaudu intiimseid pilte, kus olid näha tüdruku rinnad ja poisi peenis. Mõlemad olid toona 14-aastased.

Pärast vägistamise juhtumit nõudis poiss tüdrukult uusi pilte, ähvardades vastasel korral avalikustada varasemad pildid. Poisi kaitsjad pidasid seda kõike ebaõnnestunud lähenemiskatseks. Poiss oli soovinud tähelepanu ja rumalal kombel nalja tehes nõudnud pilte. Poiss ütles, et kahetseb juhtunut. Kaitsjad rõhusid sellele, et kannatanut polnud võimalik piltidelt ära tunda.

Poiss oli vägistamise ajal vaid mõned kuud vanem kui 15 eluaastat. Tema vanusevahe tüdrukuga oli vähem kui 8 kuud.

Kohus aga mõistis poisi süüdi noorukina toime pandud kuritegudes: vägistamises ja lapse seksuaalses ärakasutamises. Ringkonnakohus lühendas madalama astme kohtu määratud 1 aasta ja 10 kuu pikkust tingimisi vanglakaristust 1 aasta ja 6 kuu peale. Lisaks määrati poiss 1 aastaks ja 3 kuuks kriminaalhooldaja valve alla. Ta peab maksma kannatanule 5000 eurot hüvitist tekitatud kahju ja 3000 eurot kannatuste eest.

Kommentaarid
(Külastatud 462 korda, 1 külastust täna)