Tamperesse kogunes 1. mail ligi 1000 autot üle terve Soome

Tamperesse kogunes eile 1. mail ligi 1000 autot üle terve Soome. Politsei fikseeris sellega seoses 13 liiklusrikkumist, aga muidu kulges sündmus rahulikult.

Kogunemine algas eile, 1. mai õhtul kella 20 ajal Tamperes Lielahtis, kuhu kogunes 500-600 autot. Sealt edasi liiguti Lempäälässe Ideaparki ja Realparki kaubanduskeskuste juurde. Kogunemine lõppes kell 1 ajal öösel, vahendab Ilta-Sanomat.

Politsei andmetel saabus kogunemisele autosid Turust, Porist, Pohjanmaalt, Helsingi piirkonnast ja Kuopio kandist. Seoses kogunemisega kahtlustatakse vähemalt kuut kiiruse ületamisega seotud liikluse ohustamise juhtumit ja seitset hooletusega seotud liikluse ohustamise juhtumit.

Tegemist oli sotsiaalmeedia kaudu organiseeritud sündmusega, aga sellel polnud konkreetset korraldajat. Politsei ei ajanud seda laiali, sest leidis, et tegemist pole seaduse mõistes kogunemise või avaliku üritusega. Politsei ei saanud asja kohta teadet, aga seda polnud ka vaja.

Nädalavahetusel oli Pirkanmaal liikunud ligi 300 sõidukist koosnev autorong.

Jopa lähes 1 000 autoa eri puolilta Suomea kokoontui poikkeuksellisiin ajoihin Tampereen seudulle

Poliisi kirjasi ainakin 13 liikennerikkomusta, mutta luonnehti tapahtuman sujuneen hyvin sen koon huomioiden. Pirkanmaalla nähtiin vappupäivän iltana poikkeukselliset autojen kokoontumisajot, joihin osallistui eri vaiheissa yhteensä jopa lähemmäs tuhat autoa, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan. Poliisin mukaan tarkan määrän arviointi on kuitenkin vaikeaa. Kokoontuminen alkoi Tampereella Lielahden Kuivaamolla, jonne kerääntyi 500-600 autoa iltakahdeksan aikoihin.

Kommentaarid
(Külastatud 802 korda, 1 külastust täna)