Soomes on kõige soojem eelolev neljapäev – võib tulla kohati 25 kraadi

Soomes on kõige soojem päev eelolev neljapäev, 13. mai, Taevaminemispüha, mil on oodata kohati lausa 25 kraadi sooja.

Õhutemperatuur võib ulatuda 25 kraadini või üle selle kõige suurema tõenäosusega Pohjanmaal ja Põhja-Pohjanmaal. Lapimaal tõuseb õhutemperatuur samuti üle 15 kraadi, vahendab Iltalehti.

Ilm läks Soome lõunaosas soojaks juba täna esmaspäeval, kui sadu lakkas. Homne teisipäev on veel soojem. Põhja-Pohjanmaal ja Kainuus kerkib õhutemperatuur üle 20 kraadi. Soome lõuna- ja keskosas on õhutemperatuur 20 kraadi ringis.

Kolmapäeval on oodata Soome lääneosas sooja 20-24 kraadi. Ligi 20 kraadi on sooja üle terve Soome, välja arvatud Lapimaa.

Neljapäeval on kõige soojem Soome lõuna- ja keskosa, Põhja-Pohjanmaa ja Kainuu. Õhutemperatuur on 21-24 kraadi. Kohati võib tulla üle 25 kraadi sooja, kõige tõenäolisemalt Pohjanmaal ja Põhja-Pohjanmaal.

Ligi 20 kraadi sooja on neljapäeval Lapimaani välja. Kõige soojem ilm on Soome lääneosas. Neljapäev tuleb Soomes valdavalt soe ja päiksepaisteline. Pärast seda on ilm muutlikum, kohati võib sadada ja tulla äikest. Reedel on kohati samuti oodata 20 kraadi sooja.

Paras hellekeli on osumassa täydelliseen ajankohtaan

Lämpöä haikailevien kannattaa ottaa ilo irti torstaina, koska viikonloppuna uhkaa ukkonen. Lämpötilat kipuavat ylöspäin koko alkuviikon ajan. Torstaina kolkutellaan jo paikoin hellelukemia. Ennusteiden mukaan helatorstai on suurimmassa osassa maata lämmin ja aurinkoinen. Torstain jälkeen sää muuttuu epävakaiseksi. Viikonlopuksi on luvassa kuurosateita ja jopa vähän ukkosta. Loppuviikosta on tulossa sään osalta mainio.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)