Soome saabub lumetorm, autodel soovitatakse uuesti talverehvid alla panna

Soome saabub lähipäevil nii suur lumetorm, et mõnes piirkonnas soovitatakse autodel uuesti talverehvid alla panna.

Talv jõuab Soome tagasi täna kolmapäeval, mil lund sajab Soome lõunaosani välja. Homme neljapäeva õhtul aga jõuab Soome idaossa tugev lumesadu, mistõttu soovitatakse autodel talverehvid tagasi alla panna, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõige hullem lumi sajab maha Põhja-Karjalas. Seal võib maha sadada 10-20 sentimeetrit lund. Kui autoga sõit on möödapääsmatu, tuleb talverehvid alla panna. Muudel juhtudel tasub vältida autoga sõitmist neljapäeva õhtust ja reedeni.

Soomes on neljapäeval ja reedel lumesajuga seoses suured erinevused. Savos võib maha sadada paks lumi, aga Soome lääneosas ei pruugi üldse lund sadada.

Reedese päeva jooksul liigub lumesadu mööda Soome idaosa põhja poole. Kainuus võib sadada veel reedelgi korralikult lund.

Ilm muutub kõledaks juba täna kolmapäeval, mil sadu jõuab Soome lõunaossa. Taevast tuleb nii vihma kui lörtsi. Õhtu jooksul liigub sadu Soome keskossa ning vihm asendub lumega. Lund sajab mõne sentimeetri jagu.

Praegustel andmetel suur lumesadu homme neljapäeval Soome lõunaossa ei jõua. Seetõttu pole seal vaja autodel rehve vahetada. Lund võib tulla, aga seda pole palju.

Täna kolmapäeval on teeolud seoses vihma, lörtsi ja lumega kehvad. Liiklemine võib ilmateenistuse andmetel olla ohtlik Satakunta, Pirkanmaa, Kesk-Soome, Lõuna-Savo, Põhja-Savo, Põhja-Karjala ja Lõuna-Pohjanmaa maakondades.

Tällaista Suomeen saapuvasta lumipommista odotetaan nyt – erityisesti yhdellä alueella kannattaa vaihtaa takaisin talvirenkaisiin

Muutos talvisempiin keleihin alkaa Suomessa keskiviikkona, jolloin lunta voi tupruttaa myös etelään. Torstai-iltana Suomen itäosiin povataan raskaita lumisateita, joiden vuoksi autoilijoita on ohjeistettu palaamaan takaisin talvirenkaisiin. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Mina Karuston mukaan hurjimpia takatalvinäkymiä todistetaan Pohjois-Karjalassa. – Siellä kertymät voivat olla jotain 10 sentistä 20 senttiin.

Kommentaarid
(Külastatud 2,386 korda, 1 külastust täna)