Piirivalve: Helsingi sadama kaudu liikuvate reisijate arv kasvab

Soome piirivalve andis värskes nädalaülevaates teada, et eelmisel 17. nädalal Helsingi sadama kaudu liikunud reisijate arv kasvas. Soome saabus sadama kaudu kokku 15 551 reisijat (eelneval nädalal 14 160).

Piiri pealt saadeti tagasi 50 isikut (eelneval nädalal oli neid 56). Peamised tagasisaatmise põhjused olid oht rahvatervisele ning pürgimine sellisele tööle, mis pole ühiskonna toimimise ja hoolduskindluse seisukohalt hädavajalik. Piirivalve tuletab meelde, et isik ei saa ise määrata töö vajalikkust, seda teeb tööandja vastava blanketi kaudu.

Lisaks tegevusele Helsingis nõustas Soome piirivalve reisijaid Tallinna sadamas. Tallinas jagati reisijatele teavet Soome sisenemise tingimuste kohta. Lisaks tehakse koostööd laevafirmadega. Soome piirivalvelt Tallinna sadamas saadud infot põhjal jättis eelmisel nädalal Soome sõitmata 73 reisijat (eelneval nädalal oli neid 25).

Lisaks piirikontrollile abistab piirivalve Helisingi sadamas Helsingi linnavalitsuse terviseametnikel reisijate tervisekontrolli tegemist. Kohustuslik tervisekontroll toimub juba enne piirikontrolli. Piirivalve aitab terviseametnikke näiteks juhtudel, kui reisija keeldub tervisekontrollist.

Eelmisel nädalal alustas piirivalve kokku 15 menetlust piiriületuse korra rikkumiste osas. Rikkumisteks on näiteks valeandmete esitamine.

Kommentaarid
(Külastatud 1,463 korda, 1 külastust täna)