Maikuu algas, aga Soomes tuleb veel korralikult lund

Maikuu algus ei tähenda seda, et ilm Soomes soojemaks läheks. Vastupidi, ilm on külm ja lund on oodata Soome lõunaosani välja.

Praeguse aastaaja kohta on ilm Soomes tavapärasest palju külmem. Üle Soome liigub sajuala, mis tähendab, et maa saab valgeks kuni Soome lõunaosani välja, vahendab Iltalehti.

Esmaspäeval ja teisipäeval on ilm pilvine ning õhutemperatuuri maksimum jääb märgatavalt tavapärasele alla. Näiteks Soome lõunaosas on aastate 1981–2010 statistika põhjal olnud mai algul keskmiselt sooja 12-14 kraadi, nüüd on kõigest 6-9 kraadi. Ainult Lapimaal on praegu keskmisest soojem.

Ilm läheb veelgi külmemaks kolmapäeval, kui Soomes on päeval kõige enam 5 kraadi sooja ja Lapimaal langeb päevane õhutemperatuur all 5 külmakraadi. Alates Tamperest sajab korralikult lund.

Ilm muutub veelgi talvisemaks neljapäeval, kui Soomet tabab tõeline maikuu lumepomm. Mitmel pool võib maha sadada üle 10 sentimeetri lund. Kui lumesaju prognoos paika peab, on reede, 7. mai hommikuks Soomes maa valge. Vihma sajab tõenäoliselt ainult päris lõunarannikul.

Nädala lõpp tõotab tulla päiksepaistelisem ning õhutemperatuur tõuseb normi piiresse.

Lunta saattaa tupruttaa etelässä asti – osuuko Suomeen lumipommi?

Toukokuu alkaa koleissa merkeissä. Säässä ei ole tapahtumassa käännettä lämpöisempään, vaan toukokuu alkaa koleissa merkeissä. Vuodenaikaan nähden viikon sää näyttä tavanomaista viileämmältä. Samanaikaisesti sadealueen liikkuu Suomen yli, mikä voi tarkoittaa jopa maan muuttumista etelässäkin hetkellisesti valkoiseksi lumesta. Etenkin maanantaina ja tiistaina on pilvistä. Auringon peittyessä lämpötilat jäävät pitkäaikaisten tilastojen mukaan useita asteita toukokuun ensimmäisen viikon keskiarvoista.

Kommentaarid
(Külastatud 2,332 korda, 1 külastust täna)