Lisainfo Naantali ratsabaasi seksuaalkuritegude kohta: perenaine survestas alaealisi tüdrukuid magama peremehega

Politsei on hakanud uurima Soomes Naantali ratsabaasis toime pandud seksuaalkuritegusid, mida on palju ja mis on jätkunud aastate jooksul.

40ndates eluaastates kooselupaar on varem kohtulikult karistamata, küll aga on neil olnud probleeme võlgadega. Politsei poolt vahistatud mees ja naine on olnud kohalikud loomakaitseaktivistid, vahendab MTV.

Väljaanne Turun Sanomat paljastas esmaspäeval, et ratsabaasis on aastate jooksul seksuaalselt ära kasutatud kümneid tüdrukuid vanuses 12-20. Lisaks on tüdrukuid sunnitud baasis rasket tööd tegema ning hobuseid näljutama ja lööma.

Politsei andis eilses kolmapäevases teates teada, et on vahistanud ratsabaasi perenaise ja peremehe ning saanud „selgeid viiteid raskete seksuaalkuritegude kohta”.

Asi püsis pikka aega saladuses, kuna kannatanud olid hirmul ja kartsid midagi rääkida. Kinni peetud naine on 41-aastane ja mees 45-aastane. Nad elavad samal aadressil, kus asub ratsabaas.

Naine ja mees võeti kinni teisipäeval toimunud läbiotsimise käigus. Nad on varem kohtulikult karistamata, aga mõlemil on olnud probleeme võlgadega. See tähendab, et neile on määratud täitemenetlus.

Ratsabaas on täielikult naise nimel. Ta asutas ettevõtte 2011. aastal, enam-vähem 10 aastat tagasi. Ratsabaasi tegevuste hulgas on märgitud hobusekohtade rent, hobuste täishooldus, hobuste ja muude hobuseliste hooldus ja aretus. Ettevõttel on üleval võlg summas ligi 1000 eurot.

Sotsiaalmeedia andmete põhjal pole mees ja naine abielus. Nende kontodel sotsiaalmeedias on hulgaliselt loomapilte. Nad on olnud aktiivsed Turu loomakaitseühingu Tesy tegevuses. Ratsabaasi kinnistu kuulub loomakaitseühingule. Tesy andmetel tegutseb ratsabaas seal alates 2014. aastast.

Ratsabaasi pidajad on saanud loomakaitseühingult kiita, 2019. aastal said nad auhinna loomakaitseauto tegevuse eest. Tesy teatas täna, et lõpetas koostöö ratsabaasiga peale kahtlustuste ilmsikstulekut.

Väljaande Turun Sanomat andmetel olid ratsabaasi pidajad moodustanud ratsutamas käinud tüdrukutest omamoodi siseringi, kus oli korraga 2-4 tüdrukut. Noortele lemmikutele osteti alkoholi ja suitsu. Naine survestas erinevad tüdrukuid, kaasa arvatud alaealisi mehega magama.

Politsei palub kõigil kuriteo ohvriks langenud isikutel ühendust võtta, seda isegi siis, kui sellest on kaua aega möödas. Politseiga saab ühendust e-posti aadressil vihjeet.lounais-suomi(at)poliisi.fi.

Kommentaarid
(Külastatud 829 korda, 1 külastust täna)