64-aastane mees vägistas Soomes kolme naist, mõisteti pikaks ajaks vangi

Purjus naisi tänavalt auto peale võtnud ja neid vägistanud 64-aastane mees pandi Soomes kohtu otsusega 5,5 aastaks vangi.

Mees pakkus kannatanutele küüti öisel ajal. Juhtumid olid 2017. aasta juunis, 2019. aasta augustis ja 2020. aasta augustis. Sarivägistaja saadi kätte pärast seda, kui üks kannatanutest jättis auto numbri meelde, vahendab Iltalehti.

Kannatanud naised olid 27-, 28- ja 50-aastased. Kohus leidis, et mees sundis naisi seksuaalvahekorda, kasutades ära naiste hirmunud olekut. Naised olid tugevalt joobes ja võimetud end kaitsma või oma tahet väljendama.

Teod pandi toime kõik ühtemoodi. Mees võttis Lahti kesklinnas üksi liikunud naised auto peale ja lubas nad soovitud kohta kohale viia. Mees aga soove ei täitnud, vaid sõitis kesklinnast välja kõrvalisse kohta. Pärast seda pani mees kannatanute vastuväidetele vaatamata oma teod toime.

Süüalune väitis eeluurimisel, et ei teadnud asjadest midagi. Keskkriminaalpolitsei laboriuuringud tegid aga kindlaks, et mees oli kannatanutega seksuaalvahekorras. Pärast seda muutis mees oma ütlusi, väites, et kannatanud olid asjas aktiivne pool.

Kohus aga leidis, et kannatanute muutumatuks jäänud seletused olid usutavamad. Päijät-Häme kohus mõistis 1957. aastal sündinud Rauno Alpo Tapani Ruuhijärvi kolmes vägistamises süüdi ja mõistis mehele 5 aasta ja 6 kuu pikkuse vangistuse. Lisaks peab mees maksma kannatanutele hüvitist summas 45 000 eurot. Süüaluse auto, mille ta oli jõudnud edasi müüa, konfiskeeriti kui kuriteovahend.

Kohus leidis ka seda, et auto sobis hästi selliste kuritegude toimepanemiseks. Nõnda oli mehel võimalik oma ohvrid sõidutada kõrvalisse kohta. Mees lukustas tegude toimepanemise ajaks auto uksed. Kohus leidis, et auto konfiskeerimine aitab tulevikus välistada selliste kuritegude toimepanemist.

Sarjaraiskaaja vuosiksi vankilaan Lahdessa

Humalaisia naisia kyydinnyt ja raiskannut Rauno Ruuhijärvi tuomittiin 5,5 vuodeksi vankilaan. Mies tarjosi yksinään liikkuneille naisille autokyytiä yöaikaan. Matka suuntautui Lahden keskustasta syrjäiselle paikalle, jossa mies toteutti seksuaalirikoksensa. Sarjaraiskaaja paljastui, kun yksi uhreista kykeni painamaan auton rekisteritunnuksen mieleensä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on käsitellyt erikoisen raiskausjutun, jossa vastaaja tuomittiin viiden vuoden ja puolen vuoden mittaiseen vankeuteen.

Kommentaarid
(Külastatud 576 korda, 1 külastust täna)