KUUM: Soome politsei on algatanud sunniviisiliselt koroonatestile viidud eestlanna suhtes krimasja

Eile tuli uudis sellest, et Soome politsei viis Iisalmis elava eestlanna Merikese vägisi haiglasse koroonatesti tegema. Nüüd on selgunud, et politsei on algatanud naise vastuhaku tõttu kriminaalasja.

Juhtunu sai alguse sellest, et Merikese joogasaalis tuvastati eelmisel reedel, 26. veebruaril kokkupuude koroonaga. Kuivõrd joogasaali pidaja Merike polnud nõus testile minema, siis tuldi talle koju järele esmaspäeval 1. märtsil ja viidi ta vägisi testi tegema.

Lisaks joogatreeningutele peab Merike ka koristusfirmat. Ta ütles kohalikule väljaandele Savon Sanomat, et läks kohe pärast nakkusega kokkupuutest teadasaamist maamajja.

Naine räägib, et ta ei keeldunud testist, vaid rääkis, et ei saa kohe testile minna, kuna tal on haigus, mis põhjustab kergesti verejooksu. Samas ta ei levitanud haigust edasi ja ei käinud avalikes kohtades. Ta ei andnud infot oma klientide kohta, kuna seda takistab tema väitel andmekaitseseadus.

Ida-Soome politseijaoskonna info kohaselt anti oma sekkumisega Iisalmis ametialast abi kohalikele võimuorganitele lähtuvalt nakkushaiguste seadusest. Juhtunuga seoses on algatatud kriminaalasi. Naist kahtlustatakse ametiisikule vägivaldses vastuhakus ja tervise ohustamises.

Kommentaarid
(Külastatud 4,194 korda, 1 külastust täna)