Suositut urheilulajit vedonlyöjien keskuudessa Suomessa ja Virossa

Urheiluvedonlyönti kukoistaa. Etenkin mobiiliteknologian ja nettisivustojen kehityksen myötä ilmaantuneet mahdollisuudet ovat tehneet vedonlyönnistä helpompaa ja hauskempaa kuin milloinkaan. Tästä johtuen vetoa lyödään innokkaasti sekä Suomessa että Virossa. Vedonlyöntikohteiden suhteen ei esiinny kovinkaan suuria eroja suomalaisten ja virolaisten vedonlyöjien välillä, vaan suosituimmat urheilulajit vedonlyönnissä ovat pääpiirteittäin samat.

Vedonlyöntilistan kärjestä löytyvät urheilulajit ovat olleet jo pitkään todella suosittuja kaikkialla maailmassa, mutta joukkoon on hivuttautunut myös muutamia uusia lajeja. Seuraavaksi käymme läpi tällä hetkellä suurinta suosiota nauttivat urheilulajit. Arvaatko, missä lajeissa Suomessa ja Virossa lyödään kaikkein eniten vetoa?

Hevosurheilu

Hevosurheilu on yksi kaikkien aikojen klassisimmista lajeista vedonlyönnistä puhuttaessa. Raveja on seurattu tiiviisti jo vuosikymmenten ajan, eikä sen mielenkiinto osoita vieläkään hiipumisen merkkejä. Koska maailmalla järjestetään ympäri vuoden ravikilpailuja, tarjoaa laji vedonlyöntikohteita pitkin vuotta.

Aivan erityisen ahkerasti hevosurheilussa lyödään vetoa suurten ravitapahtumien aikaan. Royal Ascot ja Grand National ovat vain muutamia esimerkkejä maailman suurimmista ravitapahtumista, jotka herättävät suurta kiinnostusta vedonlyöjien keskuudessa. Toisaalta myös Suomessa järjestettävät Kuninkuusravit, St Michel ja Finlandia-ajo ovat merkittäviä jokavuotisia ravitapahtumia. Virossa ei sen sijaan ole hevosurheilun pitkistä perinteistä huolimatta vastaavan kokoluokan tapahtumia, vaikka esimerkiksi Tallinnan ravirata tarjoaisikin sille puitteet.

Jalkapallo

Suosituimpien urheilulajien listalta ei missään nimessä voi jättää pois jalkapalloa, oli kyse sitten kaikkein seuratuimmista urheilulajeista tai — kuten tässä tapauksessa — vedonlyöjien suosikkilajeista. Jalkapallo on maailman tunnetuin ja kenties rakastetuin urheilulaji, jota seurataan tarkasti myös Suomessa ja Virossa. Kummankaan maan kansainvälinen jalkapallomenestys ei tunnetusti ole ollut hääviä, mutta tästä huolimatta jalkapallo on rakastettu laji kummassakin maassa. Suomen pääseminen mukaan tulevin MM-kisoihin on kuitenkin saavutus, joka nostattaa epäilemättä jalkapallokuumetta entisestään.

Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa fanittavat jotain tiettyä jalkapallojoukkuetta tai vähintäänkin seuraavat suurimpia jalkapalloturnauksia suurella mielenkiinnolla. Ei siis ole mikään ihme, että jalkapallo lukeutuu myös vedonlyöjien suosikkilajeihin. Ennen turnauksia ja otteluita käydään usein laajaa spekulaatiota tulevien pelien asetelmista, mutta yhtä lailla myös otteluiden jälkipyykki saa aikaan runsaasti keskustelua. Tuskin mikään urheilulaji maailmassa herättää yhtä paljon tunteita kuin jalkapallo.

Golf

Golf ei välttämättä heti ensimmäisenä tule mieleen kun silloin mietitään vedonlyöntitoimiston listoilla yleisimmin näkyviä urheilulajeja, mutta se on vuosien mittaan vakiinnuttanut paikkansa vedonlyönnin maailmassa.

Golf Suomessa on jo kohtalaisen suosittu laji, mutta joidenkin arvioiden mukaan golfin suosio tulee jopa lisääntymään tulevaisuudessa ja arvatenkin sen osuus vedonlyönnissä niin ikään kasvaa. Golf on vedonlyönnin kannalta mielenkiintoinen laji, sillä kun viheriöllä taitojaan esittelevät kymmenet pelaajat, tarjoaa se monipuolisesti vedonlyöntimahdollisuuksia, todennäköisyyksiä ja toisinaan myös yllättäviä tuloksia.

Nyrkkeily

Nyrkkeily, UFC ja jopa WWE ovt etenkin viime vuosikymmenen aikana noussut trendikkääksi lajiksi penkkiurheilijoiden keskuudessa. Nyrkkeily on Suomen ja Viron lisäksi suosittu laji myös esimerkiksi monessa Aasian maassa ja Pohjois-Amerikassa. Lajissa kilpailee useita maailmankuuluja supertähtiä, joista suurimpien väliset ottelut keräävät osakseen valtavasti mediahuomiota.  Tämä lietsoo kiinnostusta, joka johtaa luonnollisesti myös siihen, että suuri määrä penkkiurheilijoita haluaa esittää oman veikkauksensa ottelun voittajasta. Lisäksi suomalaiset Eva Wahlström, Elina Gustafsson, Mira Potkonen sekä Amin Asikainen ovat maailmalla menestyneitä nyrkkeilijöitä.

Kuva: Pixabay

Tennis

Tennis on laji, joka on totisesti hyötynyt live-vedonlyönnin yleistymisestä. Vaikka tennis ei olekaan lajina yhtä suosittu vedonlyönnissä kuin jääkiekko tai jalkapallo, on se säilyttänyt asemansa vedonlyöntilistoilla. Ranskan, Yhdysvaltain ja Australian avoimet sekä tietenkin Wimbledon ovat legendaarisia tennisturnauksia, joiden aikaan vedonlyönti käy erityisen kuumana. Yksi maailman suosituimmista vedonlyöntisivustoista on William Hill, jonka valikoimasta löytyy laaja kirjo kohteita vedonlyöntiin tenniksessä. Kaikki edellä mainitut tennisturnaukset lukeutuvat sivustolla tarjottaviin vedonlyöntikohteisiin. Se tarjoaa myös mahdollisuuden live-vedonlyöntiin.

Vasta viime vuosina suuremman yleisön tietoisuuteen levinnyt live-vedonlyönti soveltuu aivan erityisen hyvin juuri tennikseen. Nykyteknologia mahdollistaa sen, että vetoa voi lyödä interaktiivisesti live-ottelun aikana. Tämä tuo sinänsä melko verkkaisena pidettyyn lajiin sopivan ripauksen jännitystä.

Jääkiekko

Jääkiekko on selkeästi seuratumpi laji Suomessa kuin Virossa, joskin vedonlyönnissä maiden väliset erot ovat tasaisemmat. Suomalaiset rakastavat lyödä vetoa jääkiekossa etenkin MM-turnauksessa ja kotimaan liigan otteluissa, mutta myös esimerkiksi NHL on suosittu veikkauskohde. Naisten jääkiekon MM-kisat keräävät vähemmän katsojia, mutta nekin tarjovat mahdollisuuksia vedonlyöjille. Kuten monissa muissa lajeissa, myös jääkiekossa live-vedonlyönti on tullut vuosi vuodelta suositummaksi vaihtoehdoksi vedonlyöjien parissa ja erien välillä on hyvin aikaa pistää veikkaus vetämään vaikkapa seuraavista erässä tai loppuottelun aikana tehtävistä maaleista ja maalintekijöistä.

Suomessa ja Virossa todella suosittuja lajeja ovat edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi ralli, F1, yleisurheilu ja pesäpallo. Molemmissa maissa seurataan mielellään urheilua, joten urheiluvedonlyönti on usein luonnollinen harrastus penkkiurheilun sivussa. Nyt kun vedonlyöntiä voi harrastaa joustavasti netissä vaikka kotoa käsin, ei veikkaaminen juurikaan voisi olla helpompaa.

Kommentaarid
(Külastatud 4,678 korda, 1 külastust täna)