Eesti siseministri ütlused Soome peaministri kohta tegid Soomele maailmas kõvasti reklaami

Kuigi Eesti siseministri Mart Helme ütlusi Soome peaministri kohta võeti Eesti väga valuliselt, vaadati Soomes sellele läbi huumori prisma ning maailmas sai Soome tänu sellele palju positiivset reklaami.

Helme nimetas pühapäevases raadiosaates Soome presidenti müüjatüdrukuks. See uudis levis kulutulena üle terve maailma. Helmest, peaministrist Sanna Marinist ja Soomest oli juttu üle terve maailma ning seda positiivses võtmes. Igal pool anti teada, et Soome on maa, kus ka vaesest perest pärit lihtne müüjatüdruk võib saada hea tahtmise korral peaministriks. Briti mõjukas uudistekanalis BBC oli see koguni esiuudis.

Uudisteagentuurid Reuters ja AP levitasid seda uudist üle terve maailma. Asjast kirjutasid USA mõjukad kanalid Washington Post, New York Times ning CNN.

Estonia apologises after minister mocks Finland PM

Estonia’s president has apologised after the country’s interior minister described Finland’s new prime minister as “a sales girl”. President Kersti Kaljulaid said she was “embarrassed” by the comments of Mart Helme, 70, who leads the populist far-right party Ekre. Finnish PM Sanna Marin, 34, is the world’s youngest prime minister.

Kommentaarid
(Külastatud 568 korda, 1 külastust täna)