Eesti siseminister arvustas Soome peaminister Sanna Marinit: Müüjatüdrukust on saanud peaminister

Siseminister ja valitsuspartei EKRE esimees Mart Helme pani pühapäevases raadiosaates kahtluse alla Soome peaministri Sanna Marini ja uue valitsuse pädevuse täitevvõimu tööga toime tulla: „Ja ma tuletaksin meelde ikkagi Vladimir Uljanov-Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister, või kuidas ta ütles. Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ja harimatust inimesest on saanud samuti valitsuse liige.”

„See, mis on nüüd juhtunud Soomes, no see ajab ikka ihukarvad püsti,” iseloomustas Helme Soome uut valitsust TRE raadio saates „Räägime asjast”. Samuti kahtles Eesti siseminister, kas Soome uus valitsus suudab ikka seista oma riigi huvide eest.

„Nüüd me siis tegelikult mingil määral võime näha, kuidas toimub punaste ajalooline kättemaks valgetele ehk siis punased, kes tahtsid juba siis Soome riiki likvideerida, on nüüd saanud võimule ja nüüd siis üritavad meeleheitlikult Soome riiki likvideerida, teha Soomest mingit sorti europrovintsi, mis kannab küll nime võib-olla territooriumina Suomi või Finland, aga mis tegelikult lohiseb täielikult selle nii-öelda fukuyamaliku ajaloo lõpu ideoloogilise filosoofia sabas,” ütles Mart Helme.

Helme prognoosis, et Soome järgmine peaminister on Jussi Halla-aho, EKRE sõsarpartei ja põhjanaabrite suurima opositsioonierakonna põlissoomlaste liider, sest „midagi nii mõistusevastast kui praegu Soomes toimub, ei ole seal ilmselt toimunud juba mitu sajandit”.

Peaminister Jüri Ratas helistas 11. detsembril Soome uuele peaministrile Sanna Marinile, õnnitles teda ametisse astumise puhul ja kutsus Eestit külastama, rõhutades, et meie riikidel on väga aktiivne koostöö paljudes valdkondades, sealhulgas Põhja-Balti formaadis. Päev hiljem Brüsselis,Euroopa Ülemkogu eel toimunud Põhja- ja Baltimaade traditsioonilisel kohtumisel istus Ratas Marini kõrval. Soome on praegu Euroopa Liidu eesistujariik.

Kommentaarid
(Külastatud 2,953 korda, 1 külastust täna)