Helsingi trammiliikluses ees suured muutused

Helsingis tulevad alates augusti keskpaigast viimase 40 aasta suurimad muutused, kui kaovad senised rõngasliinid ning igal trammiliinil on edaspidi oma algus- ja lõpp-peatus.

Muutused rakenduvad alates 14. augustist, mil Helsingi ühistranspordiettevõte HSL läheb üle talvisele sõiduplaanile. Senised rõngasliinid 2,3, 7A ja 7B kaovad.

HSL edastas muutused liinide kaupa.

Liin nr 1:

Marsruut muutub ja liin on edaspidi käigus iga päev. Uus marsruut on Eira – Fredrikinkatu – Bulevardi – Lasipalatsi – Runeberginkatu – Helsinginkatu – Sörnäinen – Mäkelänkatu – Käpylä. Liin on käigus argi- ja laupäevadel 10 min vahedega ja pühapäevadel 12 min vahedega.

Liin nr 2:

Liini uus marsruut kulgeb Aleksanterinkatu, Mannerheimintie ja Arkadiankatu kaudu. Lõik raudteejaamast Kamppini jääb ära ja see asendatakse liini nr 7 muudatusega. Liini põhjapoolne lõpp-peatus liigub Länsi-Pasilasse. Sõiduajad jäävad samaks.

Liin nr 3:

Põhjapoolne lõpp-peatus liigub Mannerheimintie ja Kuusitie ristmikule 2017. aasta sügisel, kui valmib Reijolankatu uus lõik. Liin kulgeb enne seda ajutiselt alates 14.8.2017 Nordenskiöldinkatult Töölön hallini. Sõidugraafik ei muutu.

Liin nr 4:

Muutusi ei ole.

Liin nr 5:

Muutusi ei ole.

Liinid nr 6 ja 6T:

Liini nr 6 sõidugraafik harveneb tipptundidel 10 minutini. Liinil on tulevikus sama graafik mis liinil nr 7, kui trammid sõidavad Hämeentiel vaheldumisi Sörnäiste ja Hakaniemi vahel regulaarselt 5-6 minuti pikkuste vahedega. Arabias on koos liiniga nr 8 vahed samuti 5-6 minuti pikkused. Liinil 6T muutusi ei ole.

Liin nr 7:

Liinid 7A ja 7B kaovad ja need asendatakse teiste liinidega. Uus trammiliin nr 7 kulgeb marsruudil Länsi-Pasila – Pasilan asema – Mäkelänkatu – Sörnäinen – Hakaniemi – Kruununhaka – Rautatieasema – Kamppi – Länsiterminaali. Töölö poolt Länsi-Pasilasse sõidab edaspidi liin nr 2.

Liin nr 8:

Sõidugraafik harveneb tipptunnil 10 minutini. Liinil on sellega sama graafik mis liinidel 1 ja 6, kus trammid sõidavad vaheldumisi liinidega 1 ja 8 ühisel lõigul Töölö ja Sörnäiste vahel praegusest tihemini 5-6 minuti pikkuste vahedega. Sama graafik kujuneb liinidel 6 ja 8 Hämeentiel Sörnäiste ja Arabia vahel.

Liin nr 9:

Liini lõunapoolne lõpp-peatus liigub Länsiterminaalist Saukonpaatesse. Liin kulgeb mööda uut Välimerenkatu trammiteed. Länsiterminaali ja Rautatieasema vahelist lõiku sõidab alates 14.8.2017 liin nr 7.

Liin nr 10:

Muutusi ei ole.

Uued trammiliinide kaardid:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [245.53 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [297.52 KB]

Kommentaarid
(Külastatud 1,699 korda, 1 külastust täna)