Skandaal Soomes: politseinikud kirjutasid kinnises Facebooki grupis rassistlikke kommantaare

Soomes on paisumas suur skandaal seoses politseinikega, kes kirjutasid kinnises Facebooki grupis rassistlikke kommentaare. Osa kommentaaridest puudutasid varjupaigataotlejat, kes tahtis end Helsingi kesklinna puu otsa üles puua.

Soome vabakutseliste ajakirjanike asutatud veebiportaalis Long Play avaldatud info kohaselt avaldasid politseinikud varjupaigataotlejate kohta halvustavaid kommentaare. Näiteks juhtumi puhul, kus varjupaigataotleja tahtis end Helsingi kesklinna puu otsa üles puua kirjutati, et „isegi sellega ei saanud hakkama”.

Soome politseijuht Seppo Kolehmainen ei soovinud enne asja avalikuks tulekut ajakirjanikele midagi kommenteerida. Siseminister Paula Risikko ütles pärast asja avalikuks tulekut, et politseinike poolt kirjutatut hakatakse uurima. „Rassismile nulltolerants,” ütles Risikko.

Politseijuht Seppo Kolehmainen ütles pärast info avaldamist, et Facebookis avaldatud kommentaaridega hakkab tegelema prokuratuur. Ühtlasi teeb prokuratuur kindlaks, kas asja kohta esitatakse kellelegi süüdistus või mitte.

Kommentaarid
(Külastatud 327 korda, 1 külastust täna)