Helsingis algas ajalooline metroo sulgemine

Helsingi metrooliin on tänase esmaspäeva, 3. juuni hommikust saadik terveks suveks pooleks lõigatud.

Rautatientori metroojaam on suletud vähemalt kolm kuud. Nii et Kamppi ja Helsingi ülikooli jaama vahel metrooga sõita ei saa. Näiteks Ida-Helsingist Espoosse tööle mineja peab kesklinnas kas jalgsi liikuma või trammiga sõitma, vahendab Helsingin Sanomat.

Suletud on ka Mellunmäki metroojaam Ida-Helsingis. Selle lähedal asuvad Kontula ja Myllypuro jaamad on suvel hiljem nädalateks suletud.

Soome kesklinna raudteejaamas oli tänane hommik vaikne. Kohal oli üksikuid inimesi. Üks inimene läks jaama perroonidele viivate eskalaatorite juurde, kuid pöördus siis ära. Kõnealused eskalaatorid on aiaga piiratud.

Raudteejaama metroojaama renoveeritakse põhjalikult, eriti tuleohutuse huvides. Enam kui 40 aastat vana metroojaam on kunagi projekteeritud nii, et tulekahju korral pääsevad ohtlikud suitsugaasid laialt levima.

Sel suvel renoveeritakse ida pool halvas seisukorras metroosillad ja pöörmed. Halvas seisukorras Kontula metroojaam läheb südasuvel renoveerimisele.

Nii pääseb liikuma

  • Helsingi Rautatientori metroojaam on suletud 3. juunist 1. septembrini.
  • Selle aja jooksul on kesklinnas kaks metroo lõppjaama: läänes Kamppi, idas Helsingi Ülikool.
  • Jaamade vahel saab liikuda jalgsi või trammiga. Ühistranspordiettevõte HSL soovitab trammi 9 või metroo asendusliini 9B. Lähim peatus Kamppi metroojaamale on Simonkatul, Helsingi Ülikoolile lähim peatus Kaisaniemenkatul. Trammile saab hõlpsasti ümber istuda ka Hakaniemis.
  • Kõik Espoo suunalised metroorongid sõidavad kuni Kivenlahtini.
  • Mellunmäki metroojaam on suletud 3. juunist 8. septembrini, Kontula metroojaam 24. juunist 4. augustini. ja Myllypuro metroojaam 8. juulist 4. augustini.
  • Metrood asendab idas bussiliin 99M, mis sõidab suve algusest augustini Kontula ja Mellunmäki vahel. Kui Kontula on suletud, sõidab Itäkeskuse ja Mellunmäki vahel 99M. Bussiliinid 92, 94 ja 95 sõidavad tavaliinidel sagedamini. Liin 560 sõidab samuti Mellunmäki ja Kontula jaamade kaudu.
  • Ühistranspordis on suvel teisigi suuri muutusi. Juuni alguses muutuvad trammiliinid. Mereranna rongiliiklus katkeb nädalateks pärast jaanipäeva ning linnalähirongid sõidavad pearajal pool aastat lühendatud graafiku alusel.
Kommentaarid
(Külastatud 6,681 korda, 24 külastust täna)