Vene võimud viskasid Soome peaministri kulul nalja: Boss, kõik on kadunud, kips võetakse ära

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova pilkas eilse esmaspäeva, 13. mai õhtul sotsiaalmeedia Telegrami kanalis avaldatud sõnumis Soome peaministri Petteri Orpo juttu. Orpo ütles esmaspäeval Stockholmis Põhjamaade peaministrite kohtumisel, et olukord Ukraina rindel on kriitiline ning kiiremas korras on vaja saada lisatoetust.

Soome peaminister Petteri Orpo kutsus läänt üles koheselt tugevdama sõjalist abi Ukrainale, sest Kiievi kaotuse oht on praegu ülikõrge: „Olukord Ukrainas on kriitiline. Kaalul pole mitte ainult Ukraina, vaid ka meie enda julgeolek. Peame kohe tegutsema,” tsiteeris Zahharova Orpot.

Tegelik nali Zahharova sõnumis on seotud videoga, mille ta postitas koos sellega. Tegemist on katkendiga nõukogude komöödiafilmist Brilliantovaja Ruka (Briljantkäsi), kus Musta mere kruiisil käinud tavaline Nõukogude ametnik satub ekslikult vääriskive smugeldava rahvusvahelise kuritegeliku rühmituse tegevusse.

Zahharova avaldatud stseenis kurdavad filmis olevad bandiidid oma ebaõnne.

Boss, kõik on kadunud, kõik on kadunud, kips võetakse ära, ütleb üks neist.

Leonid Gaidai lavastatud ja 1969. aastal linastunud Briljantkäsi omab kultusfilmi mainet. Selle read on muutunud lööklauseks, mida enamik venelasi teab.

Zahharova postituse kommentaarides naeravad tema jälgijad ka Soome üle. Muu hulgas rõõmustati selle üle, et Soomest tehakse Venemaal peagi „Soome oblast”, mille puhul muudetakse ka Soome lahe nimi „Vene laheks”.

Zahharova Telegrami sõnum on ületanud uudisekünnise ka Venemaal. Näiteks veebileht Life teatas sellest. Leht meenutab oma artiklis ka teise Venemaa välisministeeriumi ametniku Sergei Beljajevi avaldust, milles ta ütles, et Soome hävitab oma pideva russofoobiaga iseenda majandust.

Siin on video Zahharova sissekandest:

Kommentaarid
(Külastatud 769 korda, 1 külastust täna)