Putini suvila süttis põlema

Vladimir Putini puhkemaja Altai Vabariigis süttis põlema. Üks kompleksi juurde kuulunud hoonetest hävis peaaegu täielikult. Asjast kirjutas teiste seas Vene väljaanne Sirena.

Põlengu põhjus on teadmata. Altai Vabariigi eriolukordade ministeeriumi esindaja ei vastanud Sirena küsimustele tulekahjude kohta piirkonnas. Sirena avaldas oma Telegrami kanalis foto põlevast hoonest.

Sirena täpsustab, et kõnealune kompleks on nimeliselt gaasifirmale Gazprom kuuluv sanatooriumi- ja kuurordikompleks, mille ehituse kohta avaldati esmakordselt info 2010. aastal. Toona märkis Gazprom oma avalduses, et residents on vajalik ärikohtumisteks ja firmaüritusteks.

Aastal 2011 keelati Novaja Gazeta ajakirjanikel turvameetmetele viidates kompleksi pääsemine.

Vene opositsioonitegelased on Altai residentsi korduvalt Putiniga seostanud. Vene opositsioonilises meedias on teatatud, et seal asub Putini üks punkritest, kuhu ta võis koroonapandeemia ajal eralduda, kuid infot pole kinnitatud.

Aastal 2015 võõrustas Putin Altai kuurordis Itaalia toonast peaministrit Silvio Berlusconit.

Eelmisel nädalal ütles Ukraina kaitseluure esindaja Andri Jusov, et luureteenistusel on Putini punkrite asukohad teada. Jusov keeldus punkrite arvu avaldamast.

Altai Vabariik asub Altai mägedes Kesk-Aasia ja Siberi piiril.

Kommentaarid
(Külastatud 2,711 korda, 1 külastust täna)