Hoiatus Nordea klientidele

Soome telemarketingi liit (Suomen Telemarkkinointiliitto ry, STML) hoiatab oma teates Nordea nimel saadetud petukirjade eest, mis asutuse teatel on viimasel ajal oluliselt suurenenud.

Kirjad näivad olevat pärit Nordeast, kuid tegelikult on tegemist kurjategijate tehtud andmepüügikatsetega, et saada ligipääs adressaadi pangakontole, vahendab Iltalehti.

Sõnumid on võimalik kelmusena tuvastada muu hulgas sellega, et saatja meiliaadress ei ole Nordea õige aadress. STML soovitab alati kontrollida saatja tegelikku meiliaadressi, klikkides saatja nimel. Sel juhul on saatja nimi Nordea, aga meiliaadress on hoopis teine.

Nordea nimel saadetud kelmusteated tunduvad usutavad. Nad soovitavad teil lepingule alla kirjutada, kuid ei räägi teile dokumentidest rohkem. Sõnumis suunatakse teid klikkima lingil, mis viib võltsitud veebisaidile, mis püüab pangakoode.

Kuigi pettus võib paljudele tunduda ilmselge, siis sellega ei tegeldaks, kui keegi lõksu ei satu. Lisaks saadetakse sõnumeid korraga suurele hulgale adressaatidele.

Oluline on meeles pidada, et te ei pea sõnumitele kohe reageerima. Võtke aega ja uurige hoolikalt kirja sisu, sealhulgas saatja teavet ja linkide autentsust. Ebakindlates olukordades ärge järgige sõnumis olevaid juhiseid, vaid võtke otse ühendust sõnumi väidetava saatjaga, et kontrollida selle autentsust, märgib STML-i asutaja Arto Isokoski pressiteates.

Eriti aktiivselt saadetakse praegu kelmusteateid Omavero, Posti, kullerteenuste ja ökobrändide nimel.

Kommentaarid
(Külastatud 3,308 korda, 1 külastust täna)