Finnair peatab GPS-häirete tõttu lennud Tartusse

Finnair peatab ajavahemikuks 29. aprill kuni 31. mai 2024 igapäevased lennud Eestisse Tartusse, teatab lennufirma.

Finnairi teatel on Tartu piirkonnas tekkinud GPS-i häired, mis võivad takistada lennuki lähenemist ja maandumist lennujaamas. Eelmisel nädalal pidid kaks Finnairi lendu pöörduma tagasi Helsinki-Vantaale, kuna GPS-i häired takistasid Tartule lähenemist, vahendab Iltalehti.

Kuu jooksul tahetakse Tartu lennujaamas välja ehitada lähenemisviisid, mis võimaldavad lende ohutult ja sujuvalt sooritada ilma GPS-signaalita.

Vabandame klientidele lendude ärajäämisest põhjustatud ebamugavuste pärast. Lennuohutus on alati meie prioriteet ja kui Tartule lähenemine nõuab hetkel GPS-signaali, siis GPS-i häirete korral me sinna lennata ei saa, ütles Finnairi operatiivkeskuse juht Jari Paajanen pressiteate vahendusel.

Ettevõtte teatel on GPS-i häired alates 2022. aastast suurenenud ning Finnairi piloodid on sellest teatanud eelkõige Kaliningradi, Musta mere, Kaspia mere ja Vahemere idaosas.

Finnairi lennukisüsteemid tuvastavad GPS-i häireid, meie piloodid on sellest hästi teadlikud ning lennukitel on ka teisi navigatsioonisüsteeme, mida saab kasutada, kui GPS-süsteem on häiritud, ütles Paajanen.

Finnair teatab, et teavitab lendude tühistamisest oma kliente, kes on broneerinud Helsingi ja Tartu vahelised lennud.

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)