USA psühhiaater: president Biden oli kõnet pidades ilmselt ainete mõju all

USA psühhiaater, kes on töötanud eakate dementsust põdevate patsientidega, ütles, et president Joe Biden näitas neljapäeval oma üleloomulikus eufoorias peetud kõnes märke stimulantide kasutamisest kognitiivse languse varjamiseks.

81-aastane Biden esitas oma kõne kohati oksjonipidaja kiirusega, karjudes valjult oma sõnu vaatamata tema ette pandud mikrofonile, vahendab Washinton Times.

Kõne kiirus ja helitugevus võivad olla märk Adderalli või mõne muu amfetamiini kasutamisest, ütles Californias Beverly Hillsis töötav kohtupsühhiaater dr Carole Lieberman.

„Kui vaadata, kuidas Joe Biden tavaliselt on – aeglane ja koperdab – võrreldes sellega, kuidas ta oli oma kõne ajal – üles köetud ja vihane –, on need märgid, mis on tüüpilised Adderalli või amfetamiini tarvitavatele inimestele,” ütles ta.

Dr Lieberman, kes ei ole presidenti isiklikult uurinud ütles, et märgid potentsiaalsest ravimikasutusest ulatuvad kaugemale sellest, kuidas Biden peaaegu 90-minutilise kõne ajal rääkis, aga ka tema maneerides.

Näiteks toetab Biden teleprompterist kõnet pidades tavaliselt käed poodiumile. Psühhiaater ütles, et kõne ajal olukorrast riigis žestikuleeris ta sageli ja liigutas käsi elavalt.

Biden paistis mitmel hetkel oma sõnu neelavat. Presidendi jaoks ei ole see uus asi, kuna ta neelab mõnikord erutuse korral oma sõnu, kuid dr Liebermani sõnul viitas tema kõne kiirus sellele, et „psühhofarmakoloogia aitas”.

„See oli kiiresti ette vuristatud sõnade salat,” ütles ta.

Bideni ebatavaliselt energiline esinemine tekitas ka sotsiaalmeedias küsimusi.

Sotsiaalmeediasse on pandud video Bideni kõnest. Parlamendi saalist aeti kõne ajal välja USA merejalaväelase, kapral Kareem Nikoui isa. Nikoui hukkus, kui Biden tõmbas väed kiirkorras Afganistanist välja. „13 merejalaväelast,” karjus isa mitu korda.

Isa ägestus ilmselt Bideni väite peale, et ameeriklased on praegu paremini turvatud kui kunagi varem.

Kommentaarid
(Külastatud 1,429 korda, 1 külastust täna)