Soomes algab esmaspäeval suurt streik, mis kestab kaks nädalat

Soome Ametiühingute Keskliit SAK ja selle ametiühingud teatasid tänase kolmapäeva, 6. märtsi hommikul uutest streikidest sellel kevadel.

Ametiühingud kuulutasid välja vähemalt kaks nädalat kestvad poliitilised streigid, mis on suunatud eelkõige Soome kaubavedudele. Streigid algavad plaanide kohaselt juba esmaspäeval, 11. märtsil niipea, kui päev vahetub. Osalevad Tööstuse Keskliit, Avaliku ja Hoolekande Sektorite Liit JHL, Auto- ja Transporditöötajate Keskliit AKT ja Elektriliit, vahendab Iltalehti.

Olukord on raske ja ebamugav. Valitsus läbirääkimisi pidada ei taha. Meil on kompromissitahe ja läbirääkimiste soov, kuid praegu tundub olukord olevat selline, et valitsus ei kavatse omapoolseid ettepanekuid palgasaajate suunas üldse muuta, põhjendas SAKi esimees Jarkko Eloranta uusi streigiaktsioone.

Eloranta sõnul oli 89 protsenti SAK-i liikmeküsitlusele vastanutest seda meelt, et töövõitlust tuleb jätkata.

Kommentaarid
(Külastatud 4,557 korda, 1 külastust täna)