Soome värvifirma tegutseb siiani Venemaal, kuigi lubas lahkuda

Vaatamata väljaütlemistele Soome ajakirjanduses juhivad Pihkva oblasti Moglino tööstuspargi ettevõtet Nor Maali jätkuvalt Soome ärimehed.

Ettevõtte majandusaasta aruandele kirjutas 24. märtsil alla Vesa Tukiainen, kes väitis eelmisel, 2023. aastal ettevõtte kodulehel, et ettevõtte „võtsid üle Venemaa ärimehed” ning Nor Maali ise ei saanud Venemaa valitsuse viivituste tõttu Venemaa ärist väljuda, vahendab Pskovskaja Gubernija.

Eelmise, 2023. aasta detsembris teatasid Soome asutajad, et lahkuvad ettevõttest 2024. aasta esimesel poolel. Vahepeal on Nor Maali müüdud edasi Peterburi firmale AMEC, mida juhib samuti perekond Tukiainen. Ettevõte on juba üle aasta rääkinud, et lahkub Venemaa ärist seoses Venemaa sõjaga Ukrainas.

Ettevõtte 2023. aasta tulud kasvasid 6% ja ulatusid 956 miljoni rublani (9,6 miljonit eurot).

Kommentaarid
(Külastatud 733 korda, 1 külastust täna)