Soome lasteaias avastati tuberkuloosi juhtum

Soome lõunaosas Vihtis asuvas Myrskylänmäki lasteaias on avastatud tuberkuloosiga nakatumine. Nakkus avastati aastavahetusel lasteaias viibinud inimesel, teatab Lääne-Uusimaa hoolekandepiirkond oma teates.

Lääne-Uusimaa hoolekandepiirkonna nakkushaiguste üksus on kaardistanud kõik 26 nakkusega kokku puutunud last. Laste eestkostjatega võetakse telefoni teel ühendust selle nädala neljapäevaks, et leppida kokku edasised tegevused, vahendab Yle.

Tuberkuloos on selline haigus, et nakatumise päritolu on raske kindlaks teha, ütleb Helsingi ülikooli keskhaigla laste nakkushaiguste arst Satu Kekomäki.

Myrskylänmäki lasteaias on kokku 130 last. Tuberkuloosiga kokkupuutest on teavitatud personali, lasteaia laste eestkostjaid ja eraldi 26 nakkusega kokku puutunud lapse eestkostjaid. Lisaks korraldatakse kolmapäeval, 6. märtsil 2024 infotund laste vanematele ja eestkostjatele.

Lääne-Uusimaa hoolekandepiirkond ütleb oma pressiteates, et tuberkuloos on üsna nakkav.

Suurim oht ​​nakatuda on haigega koos elavatel pereliikmetel. Juhuslikul kokkupuutel on nakatumise oht väga väike. Tuberkuloos levib tilkade ja aerosoolide kaudu, kui inimene köhib, aevastab ja räägib. Haigus ei levi käte ega pindade kaudu.

Teate kohaselt ei saa tuberkuloosiga kokku puutunud inimene haigust edasi anda, kui ta ise ei haigestu kopsutuberkuloosi.

Lasteaiaealised lapsed tuberkuloosi edasi ei kanna. Nakkusohtu hetkel ei ole ning lapsed ja personal saavad lasteaias viibida tavapäraselt.

Kommentaarid
(Külastatud 319 korda, 1 külastust täna)