Hiina ostab rekordilistes kogustes Vene naftat

Hiina kavatseb importida sel kuul rekordkoguses Venemaa toornaftat, mida toetavad suured Sokoli naftakogused, millest India on USA sanktsioonide pärast kõrvale hoidnud, vahendab Kpler.

Aasia riik on valmis saama sel kuul umbes 1,7 miljonit barrelit päevas Venemaa toornaftat, näitavad Kpleri jälgitavad andmed. Sokoli mahud kolmekordistuvad kuu varasemaga võrreldes kõigi aegade kõrgeima tasemeni 379 000 barrelini päevas, vahendab Bloomberg.

Hiina on olnud Venemaa toornafta järjekindel ostja alates Moskva sissetungist Ukrainasse ja on hiljuti kasutanud odavamat Sokolit pärast seda, kui nafta vood Indiasse vähenesid. Kpleri andmetel peaks ESPO import olema sel kuul 882 000 barrelit päevas, mis on kõrgeim näitaja alates 2023. aasta jaanuarist.

Kauplejate sõnul on ebaselge, kas Sokoli kogused jõuavad tegelike ostjateni või läheb see tolliladudesse. Nad viitasid Hiina pankade kõhklustele osaleda kaubanduses USA viimaste tankeritele kehtestatud sanktsioonide ajal. Kpleri andmed sisaldavad Myanmari kaubavooge Hiina impordina ja tegelik saabumine võib kuu lõpus sihtkoha muutuste tõttu erineda.

Singapurist ja Lõuna-Koreast kogunenud Sokoli lasti mahajäämus hakkab aeglaselt kaduma, teatas Bloomberg eelmisel nädalal. Kõrgemal ajal oli luhtunud naftaveo kogus 18 miljonit barrelit pärast seda, kui India rafineerimistehased sellest klassist kõrvale hoidsid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,550 korda, 1 külastust täna)