Soomes on suvilate hinnad languses

Eelmisel, 2023. aastal oli Soome suvilakaubandus selgelt vaiksem kui eelneval aastal ja seda eriti aastatest 2020–2021. Tol ajal ajas koroonaepideemia soomlasi metsikult rohkem suvilaid ostma kui tavalisel aastal, sest välismaale oli raske saada.

Reisipiirangud lõppesid juba ammu ja ka suvilaäris on hinnad tavaaellu naasnud. Hinnad on naasnud epideemia-eelsele tasemele. Eelmisel aastal langesid kogu riigi keskmised hinnad aasta varasemaga võrreldes 5 protsenti, vahendab Yle.

Mõne soositud suvilapiirkonnahinnad on ostubuumi vaibudes järsult alla tulnud. Näiteks Hämeenlinna keskmised hinnad langesid aasta varasemaga võrreldes 17 protsenti, Kouvolas 13 protsenti ja Parainenis 7 protsenti.

Huvitava erandi võib leida Saimaa kaldalt Ida-Savost. Puumalas ja Savonlinnas tõusid suvilate hinnad 10 ja 15 protsenti. Teisest küljest langes lähedal asuv Mikkeli, nagu ka riigi populaarseim suvilapiirkond Kuopio.

Maakondlikus võrdluses langesid selgelt enim Kymenlaakso suvilate hinnad. Ligi 30-protsendine keskmise hinnalangus tähendab ühe suvila hinnalangust kuni kümnete tuhandete võrra.

Langesid ka Kanta-Häme, Satakunta ja Lõuna-Karjala.

Hinnatõus aga registreeriti eelkõige Põhja-Pohjanmaal (+23%), Pohjanmaal (+20%) ja Lapimaal (+17%).

Rannamajakesed on tavapäraselt kalleimad Uusimaal ja Edela-Soomes. Soodsaima hinnaga suvilad leiab Põhja-Savost ja Kainuust.

Kommentaarid
(Külastatud 1,186 korda, 1 külastust täna)