Soome presidendikandidaadi abikaasa võttis sõna homoseksuaalsuse teemal

Soome presidendikandidaat Pekka Haavisto ja tema elukaaslane Antonio Flores on paar olnud 20 aastat. Flores räägib ajakirjale Apu antud intervjuus, kuidas soomlaste suhtumine homoseksuaalsusesse on praegu teistsugune kui 2012. aastal.

Florese sõnul tohib ja peab presidendivalimistega seoses rääkima ka seksuaalsest orientatsioonist.

Muidugi tohib rääkida, sest Soomes on inimesi, keda teema kuidagi puudutab. Aga mitte kõiki. Arvan, et Soomes vaadatakse juba rohkem, kes see inimene on, mitte seda, kellega ta on abielus või mida ta oma elus teeb, ütleb Flores ajakirjale Apu antud intervjuus.

Ta on märganud, et seksuaalne sättumus ei oma Soomes nii suurt tähtsust kui 14 aastat tagasi.

Sellel pole enam nii palju tähtsust kui enam kui kümme aastat tagasi. Soome on selles osas paremuse poole liikunud, et nüüd on täiesti normaalne, et koos elavad kaks homoseksuaali. Nii on ka riikide juhtide hulgas, näiteks Lätis, Belgias ja Luksemburgis. See pole enam uus asi, märgib ta.

Intervjuus ütleb Flores ka, et kui Pekka Haavisto valitakse presidendiks, reisiks ta koos Haavistoga ka riikidesse, kus suhtumine homoseksuaalsusesse on negatiivne.

Kui kutse tuleb näiteks Saudi Araabiasse, siis ma lähen kaasa, sõnab ta.

Kommentaarid
(Külastatud 915 korda, 1 külastust täna)