Nüüd selge: Windows95man esindab Soomet eurovisioonil

Soome Eurovisiooni lauluvõistluse esindajaks valitud Windows95man on otsustanud Soomet Eurovisioonil esindada. Windows95man Teemu Keisteri ja laulja Henri Piispanen kaalusid konkursile minekut, sest seal osaleb Iisrael.

Pärast sõja algust Gazas on mõned riigid nagu Norra, Island ja Iirimaa kutsunud üles Eurovisiooni lauluvõistlust boikoteerima ja Iisraeli välja jätma, vahendab Yle.

Pärast uue muusika konkursi võitu sai võitja sotsiaalmeedias palju sõnumeid, mis kutsusid üles Eurovisiooni lauluvõistlust boikoteerima. Keisteri ütles eelmisel nädalal Helsingin Sanomatele, et võistlusele minek pole päris kindel. Yle andis esinejatele paar päeva aega otsuse üle järele mõelda.

Keisteri ja Piispanen ütlevad nüüd Yle pressiteates, et nende hinnangul on ainuõige lahendus Eurovisiooni korraldava EBU poolt Iisraeli konkursilt kõrvale jätmine.

Siiski ei tunne me, et saaksime seda kõrvalejäämisega mõjutada. Selle asemel oleme alustanud arutelusid ühiste mõjuvõimaluste üle teiste riikide esindajatega ja kasutame oma positsiooni, et survestada otsustusõigust omavat EBU-t. Otsus oli raske, kuid nüüd on see tehtud. Täname teid kogu toetuse eest, mida oleme juba saanud. Edaspidi keskendume muusikale ja esinemise ülesehitamisele, märgivad Keisteri ja Piispanen.

Soome Ylet on samuti survestatud Eurovisiooni boikoteerima. Näiteks grupp tuntud Soome muusikuid esitas jaanuaris Yleisradiole avalduse, milles nõuti, et Yle avaldaks EBU-le survet, et Iisrael Eurovisioonilt välja jääks.

Petitsioonile oli alla kirjutanud üle 1500 inimese.

Yle ütleb nüüd, et austab Euroopa Ringhäälingute Liidu EBU võimet hinnata konkursil osalevaid telefirmasid. Hetkel on EBU seisukoht selline, et Iisraelil on lubatud Eurovisioonil osaleda.

Yle on teavitanud EBU-t Soomes toimunud arutelust ja Soome esindaja seisukohast olukorrale. Loodame, et olukord Lähis-Idas rahuneb võimalikult kiiresti, ütleb Yle loova sisu ja meedia juht ning peatoimetaja Ville Vilén.

Eurovisiooni lauluvõistlus peetakse Rootsis Malmös 7.-11. mai.

Kommentaarid
(Külastatud 505 korda, 1 külastust täna)