Paljastus: Putinil on Soome piiri ääres Monacost suurem maatükk koos luksvilladega

Vene opositsiooniline meediakanal Dossier Center avalikustas drooniga pildistatud materjali, mis näitab Soome idapiirist 30 kilomeetri kaugusel Laadoga järve kaldal Marjalahtis asuvat Venemaa presidendi Vladimir Putini jaoks ehitatud luksusvillade kompleksi.

Dossier on endise oligarhi Mihhail Hodorkovski rahastatud projekt, mis uurib Venemaa juhtkonna kuritarvitusi.

Kõnealuseid villasid on Putiniga seostanud juba mitu Venemaa väljaannet. Dossieri avaldatud video näitab kolme hoonet, mis arvatakse olevat Putini kasutuses.

Ala on ametlikult umbes ruutkilomeetri suurune, kuid avalikkusele suletud ala on praktiliselt neli korda suurem. Võrdluseks, toimiku järgi on Putini villade piirkond umbes kaks korda suurem kui Monaco vürstiriik.

Ukraina sõja ajal on selles kohas toimunud muudatusi, näiteks õhutõrjesüsteemi võimalik lisamine, mis viitab turvameetmetele. Kohalikelt elanikelt saadud info kohaselt külastab Putin oma villasid vähemalt korra aastas ja teeb samal ajal väljasõidu Valamo kloostrisaarele, mille ümbruskond on Putini sealviibimise ajal suletud.

Kuigi ametlikud dokumendid presidendi ja antud kinnistu vahelisi seoseid ei kinnita, on Dossieri andmetel hoonete ehitamisega olnud seotud Putinile lähedane pankur Juri Kovaltšuk. Putin ise on eitanud, et ta on kinnisvara tegelik kasusaaja.

Villade piirkonda kuuluvad ka veisefarm, kalakasvandus ja oma õlletehas. Toimiku järgi asub Putini naabruses ka oligarh Roman Abramovitši häärber.

Iltalehti on Putini kasutuses olevast kinnisvarast varemgi korduvalt kirjutanud. Venemaa presidendil on Viiburis vana Soome juugendvilla, mis väidetavalt sarnaneb märkimisväärselt USA endise presidendi Donald Trumpi kinnistutega.

Eelmise, 2023. aasta mais oli juttu, kuidas Putini sõbra ja sugulase ehitatud hiiglaslik palkvilla on Saimaa järve kaldal Savonlinnas pikka aega pooleli olnud.

Aastal 2022 paljastas vanglas istuva opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi korruptsiooni vastu seisev FBK sihtasutus, et Putinil on Musta mere kaldal miljardeid maksev palee.

Siin on video:

 

Kommentaarid
(Külastatud 965 korda, 1 külastust täna)