Soome mees püüdis jõuluks kala – politsei võttis kõik ära ja meest ootab trahv 10 000 eurot

Politsei konfiskeeris kümneid alamõõdulisi forelle püüdnud Hartola mehe jõulukalad.

Mees püüdis forelli võrkudega, mille lasi oktoobri ja novembri vahetusel kohalikku järve. Järve oli just lastud alamõõdulisi, umbes 30–40 sentimeetri pikkuseid forelle. Forelle lasti järve teadlikult hilja sügisel, et kaluritel ei tekiks kiusatust alamõõdulist kala püüdma hakata.

Politsei sai teate võimalikust kalapüügikuriteost novembri alguses ja veidi hiljem otsis mehe kodu läbi. Kodusest sügavkülmast leiti 37 alamõõdulist forelli. Forelli alammõõt on Lõuna-Soomes 50 sentimeetrit.

Hartola meest kahtlustatakse kalapüügikuriteos. Politseiülekuulamistel on ta tunnistanud, et püüdis forelli, ja oli üllatunud, kui võrkudesse nii palju kala tuli. Mehe jutu järgi ta alamõõdulistest kaladest ei teadnud. Saagi plaanis ta jõulude ajal ära kinkida.

Ühe alamõõdulise püütud forelli riigile hüvitatav väärtus on 260 eurot, seega tuleb mehel maksta ligi 10 000 eurot. Asi läheb peagi politseist üle prokuratuurile süüdistuse esitamiseks.

Kriminaalkomissari Ville Hahli sõnul saab politsei kalapüügikuritegude kohta sageli vihjeid sotsiaalmeediast.

Kommentaarid
(Külastatud 799 korda, 2 külastust täna)