Soomes tulid müügile meeste tampoonid

Soomes tuli täna kolmapäeval, 15. novembril müügile piiratud partii meestele suunatud tampoone. Tegemist on käimasoleva rahvusvahelise trans-kohaolu teemanädalaga seotud kampaaniaga, seisab ettevõtte Vuokkoset pressiteates.

Nn traditsioonilistest tampoonidest erinevad meeste tampoonid oma pakendi poolest. Tumesinise lihtsustatud pakendi kahel küljel jookseb tekst For Menstruation (menstruatsiooniks). Näiteks riiulile ritta seadmisel lõigatakse tekst ära ja näha on For Men (meestele).

Menstruatsioon võib põhjustada soolisi konflikte. „Sookonflikt” viitab inimese kogemusele, kus tema sooline identiteet ei ühti sooga, millena teda ülejäänud keskkond tajub, märgib Seta. Menstruatsioon võib seetõttu olla psühholoogiliselt väga valus.

Vuokkoset viitab oma teates ka uuringutele, mille kohaselt võib ka menstruatsioonitoodete tugev seksuaalne orientatsioon ärevust enda ümber suurendada. „Meestele suunatud tampooniga soovib Vuokkoset muuta arusaamu menstruatsioonist,” seisab teates.

Meeste tampoone müüakse esialgu vaid ühes kaupluses, Helsingis Kamppis asuvas K-Market BiiliTalos. Firma Vuokkoset pressiteate kohaselt hakatakse toodet laiemalt levitama 2024. aastal.

Ka näiteks Soome firma Lunette püüab sooneutraalselt rääkida menstruatsioonist ja menstruatsioonitoodetest.

Iga inimene on indiviid, seega ei pruugi ühele inimesele sobiv menstruatsioonitoode teisele sobida. Mõnede transinimeste puhul võib vagiina sisse asetatavate toodete, näiteks tampoonide või menstruatsioonikuppude kasutamine süvendada soolist düsfooriat, kirjutab The Cut.

Viimasel ajal on turule tulnud näiteks menstruatsioonipesu, mis ei ole soopõhine ja mis on saadaval bokseritena.

Kommentaarid
(Külastatud 5,524 korda, 1 külastust täna)