Soome piiril külmusid ära kaks naissoost varjupaigataotlejat

Soomes Kuhmos asuva Vartiuse piiripunkti kaudu Soome siseneda püüdnud kaks naissoost varjupaigataotlejat külmusid ära, ütles piiripunkti ülem kapten Jouko Kinnunen.

Kinnuneni sõnul olid ära külmunud migrandid kergelt riides, nagu ka mõned teised immigrandid, vahendab MTV.

Eile kui vaatasime tulijate varustust, olid seal kerged tossud ja paljad jalad. Täna oli kahel naisel väga külm. Klassikaline külmumine. Ei midagi kohutavalt dramaatilist, aga õnneks pole nende inimestega midagi tõsisemat juhtunud, ütles Kinnunen. Ta lisas, et need, kes ära külmusid, said kohe abi.

Kui migratsiooni intervjuus on näha, et inimesed on murettekitavas seisus, pööratakse neile tähelepanu. Esiteks pööratakse erilist tähelepanu ohutusele ja kui see on tagatud, pööratakse tähelepanu eelkõige neile, kes näivad tõesti abi vajavat, märkis Kinnunen.

Kinnuneni sõnul on täna Vartiuses olnud 10 külmakraadi. Külma tuule tõttu on pakane tundunud näitudest külmem.

Meil ​​on soe ruum, kus me tavaliselt räägime inimestega ja viime läbi ohutuskontrolli. Siis saavad nad üsna kiiresti süüa ja juua. Ja kui on vajadus esmaabi raviprotseduuride järele, saame abi väga kiiresti. Ka Punane Rist on oma vahenditega valmis meid selles ülesandes toetama, nendib Kinnunen.

Kinnuneni sõnul on osa saabujaid olnud juba eelnevatel päevadel piirile jõudes väga väsinud.

Nad on olnud lihtsalt nii alatoidetud ja väsinud, et nad on just seetõttu kehvas seisus olnud. Enamasti on (migrandid) olnud suhteliselt noored ja heas vormis, kuid alati on keegi veidi kehvemas seisus, räägib Kinnunen.

Kinnuneni sõnul on seni üldiselt kõik sujunud turvaliselt ja isegi külmunud naised on nüüd heas seisus.

Kommentaarid
(Külastatud 13,137 korda, 10 külastust täna)