Soome piir läks täielikult lukku maanteetranspordile, rongiliiklus jätkub

Soome valitsus otsustas lisaks seni suletud piiripunktidele sulgeda ka Raja-Jooseppi piiripunkti. Piiriületus Soome idapiiril on vaatamata varasematele piirangutele jätkunud. Valitsuse ja võimude hinnangul kujutab relvaks muudetud migratsioon ja selle laienemise oht tõsist ohtu riigi julgeolekule ja avalikule korrale.

Otsuse tulemusena lõpeb 30. novembril 2023 Soome-Vene maismaapiiril nii kauba- kui ka reisijatevedu lisaks Imatra, Kuusamo, Niirala, Nuijamaa, Salla, Vaalimaa ja Vartiuse piiripunktidele ka Raja-Jooseppi piiripunktis. Otsus kehtib kaks nädalat, so selle viimane kehtivusaeg on 13. detsember 2023, edastas Soome toll.

Kaubarongide piiriületus Vainikkalas jätkub.

Kommentaarid
(Külastatud 248 korda, 1 külastust täna)