Soome poodides on apelsinimahla riiulid tühjad – milles asi?

Apelsinimahla riiulid on praegu Soome poodides erakordselt tühjaks jäänud. Poeketid räägivad, millega tegu.

Esmalt tühjendas ulatuslik tagasikutsumine toidupoodide makaroniriiulid, nüüd on aga mahlariiulid erakordselt tühjad. Paljudes Soome kauplustes annavad apelsinimahlade saadavuse probleemist teada erinevad sildid, vahendab MTV.

Miks on poodides vähe apelsinimahla?

S-grupi müügijuhi Juhani Haara sõnul on tegemist ülemaailmse apelsinimahla tooraine kättesaadavuse probleemiga, mis puudutab kõiki operaatoreid.

Apelsinimahlas kasutatavate apelsinide saak on olnud nii USA-s kui ka Lõuna-Ameerikas kvantitatiivselt ja kvalitatiivselt nõrk muuhulgas ilmastikunähtuste ja taimehaiguste tõttu. Kahjuks on seda viimasel ajal näha ka apelsinimahlade saadavuses poelettidel, räägib Haara MTV uudistele.

K-grupi hinnangul on esinenud mõningaid saadavusprobleeme, peamiselt kõige soodsamate apelsinimahlatoodete osas. Väljakutsed on puudutanud erinevate tarnijate erinevaid tooteid veidi erinevatel aegadel.

Üksikute toodete puhul võib esineda ajutisi katkestusi, kuid apelsinimahla on alati saada olnud, teatab kett.

Nii S- kui K-grupi hinnangul valitseb ülemaailmne defitsiit eelkõige väikestest apelsinidest, mida kasutatakse näiteks kaupluste mahlapressides. Kauplustel on olnud aeg-ajalt väljakutseid mahlaapelsinide poodi saamisel, kuid hetkel tundub saadavus päris hea nii mahlamasinate tooraine kui ka söögiapelsinide osas.

Hispaanias algab saagikoristuse hooaeg oktoobri lõpus ja selle ajani tarnime apelsine Lõuna-Aafrikast. Võimalikud hilinemised konteinerliikluses võivad loomulikult tekitada hetkelisi katkestusi, kuigi põhimõtteliselt tuleb kaupa piisavalt, kommenteeris K-grupp.

Apelsinimahlade tooraine saadavusprobleeme on Lidlis esinenud samuti hetkelise tootepuudusena. Lidli andmetel pole värskete apelsinide osas probleemi.

Kuivõrd tegemist on hooajaliste toodetega, siis minnakse praegu edasi nädal korraga. Millal on oodata olukorra paremaks muutumist?

Kättesaadavust on negatiivselt mõjutanud põud, apelsinipuude taimehaigused ja orkaanid. Probleemid said alguse suve alguses ja aasta lõpuks on need hinnanguliselt läbi, märgib K-grupp.

Kommentaarid
(Külastatud 7,317 korda, 1 külastust täna)