Mees ostis omale poolmuidu sõidukõlbmatu elektriauto, parandas selle müüja silme all küüneviiliga ja sõitis minema

Viga ei pea olema suur, kui see on auto elektrisüsteemis. Ameerika ajakirjanik räägib, kuidas ta jäi ilma ahvatlevalt odavast elektriautost.

Ameerika autoväljaande The Autopian ajakirjanik David Tracy kirjutab veidi erilisema pöörde võtnud autotehingu kohta..

Tracy oli kaalunud rikkis BMW i3 elektriauto hankimist, sest internetis müüdi autot vaid 5000 dollari ehk umbes 4600 euro eest. Auto, mida müüdi kui „mehaaniku spetsialiteeti” isegi ei liikunud. Müüja andis teadaandes väga selgelt mõista, et autot müüakse sellisena nagu see on ning sellele ei anta mingit garantiid.

Aasta 2014 auto oli aga müüja sõnul nii väliselt kui seest suurepärases korras. Selle garantii oli aga läbi ja odomeetril oli juba umbes 270 000 kilomeetrit. Tracy pidas autot väga huvitavaks. Soomes jääks sarnase kasutatud auto hind 10 000 euro kanti, seega allahindlus oli üsna korralik, vahendab MTV.

Müüja oli teinud omapoolse uuringu ja jõudnud järeldusele, et viga oli elektrimootoris. Tema sõnul oleks auto taas sõidukorda saamine maksnud nii palju, et seda polnud mõtet remontida. Pärast seda, kui Tracy müüjaga ühendust võttis, ütles ta, et pole lasknud autot professionaalil üle vaadata.

Teades BMW-d, küsivad nad suurt hinda ainult vea diagnoosimise eest. Ja isegi kui auto saaks korda tehtud, oleks töö osa üksi kindlasti midagi täiesti absurdset, saatis müüja Tracy’le sõnumi.

Tracy tundis auto vastu veelgi suuremat huvi, kuid pidu oli peagi läbi.

Peagi võttis müüja Tracy’ga uuesti ühendust, et teavitada, et i3 on juba uue omaniku leidnud. Ostja oli autot vaatama tulnud sõbraga, kes tunneb BMW elektriautosid. Nad ühendasid sülearvuti autoga, uurisid mõningaid andmeid ja ostsid auto sealsamas ära.

Kui tehing olid sõlmitud, olid nad müüja sõnul avanud kapoti ja eemaldanud kaitseplasti, et pääseda ligi auto kõrgepingekaablile. Peale seda oli üks teadjam mees juhtme lahti ühendanud, küüneviili välja võtnud ja sellega natukene kaablipistikute kallal tööd teinud. Peale kaabli tagasi paika panemist olid veakoodid kadunud ja auto töötas nii nagu peab.

Hämmeldunud müüja sõnul oli viga kõrgepingekaabli pistikutes, kuhu oli kogunenud veidi roostet. Müüja sõnul võttis protseduur aega umbes kolm minutit.

Tracy ostja tegevust just ei imetlenud. Ta ütleb, et oleks sarnases olukorras müüjale öelnud, et teab probleemi põhjust ja et remont on lihtne.

Aga see on vaid minu isiklik seisukoht, märgib Tracy.

Kommentaarid
(Külastatud 19,208 korda, 1 külastust täna)