Pinge kruvib: Poola koondab vägesid piirile, valmis kasutama ründekoptereid

Poola on valmis kasutama piiril Valgevenega ründekoptereid, andsid teata riigi kaitsejõud. Samuti koondab Poola piiri äärde täiendavalt sõjalisi jõudusid.

„Meie vastus provokatsioonile on Poola vägede arvu suurendamine riigi idapiiril läänest pärit vägede ümberpaigutamise teel. Vastavalt kehtivale seadusele võivad sõdurid konkreetses olukorras kasutada relvi, nad ei ole kaitsetud,” märkis kaitseminister Mariusz Błaszczak.

Poola armee on koondanud Valgevene piiri lähedal maavägede 1. lennubrigaadi ja 25. õhuväebrigaadi lahinguhelikopterid ümber. Poola vägede väljaõppeinspektor kindral Marek Sokołowski teatas, et nad paigutatakse „viivitamatu reageerimise režiimile”.

Siin on piloote, kes olid minuga Afganistanis ja Iraagis. Kui midagi murettekitavat juhtub, ei kõhkle nad relvade kasutamisest, lisas kindral Sokołowski.

Kindral Sokołowski teatas, et vastavalt minister Błaszczaki korraldusele koheselt tugevdada kohalolekut Valgevene suunal täidab armee oma ülesandeid.

Kindral andis teada, et vastavalt ministri korraldusele baseeruvad helikopterid piiril ohtlike sündmuste korral kohese reageerimise režiimis kahes kohas, vahendab tvp.info.

„Helikopterid on relvastatud ja lahinguvalmis. Siin on mõned väga kogenud piloodid, kellel on täielikud õigused, on piloote, kes koos minuga Afganistanis ja Iraagis pardarelvastust ja rakette füüsiliselt kasutasid. Nad on kogenud. Kui midagi häirib, ei kõhkle nad relva kasutamast,” kinnitas kindral.

Kaks Valgevene helikopterit tungisid teisipäeval, 1. augustil Podlasies Poola õhuruumi.

Kaitseminister andis korralduse suurendada piiril sõdurite arvu ning eraldada lisajõude ja ressursse, sealhulgas helikoptereid. NATO-t teavitati juhtunust. Valgevene saatkonna asjur kutsuti koheselt välisministeeriumisse.

Kommentaarid
(Külastatud 794 korda, 1 külastust täna)